Home » Business culinar cu Cristi Roman

Business culinar cu Cristi Roman

Sunt Cristi Roman. Am 38 de ani, sunt un bucurestean stabilit de mai multi ani in Republica Irlanda, bucatar profesionist, jurnalist & blogger culinar, antreprenor culinar.

Ce ma recomanda pentru ajutorul pe care pot sa ti-l ofer?

Sunt fondatorul si co-organizatorul evenimentului de oferte culinare “Saptamana Restaurantelor“, care a debutat in mai 2014 si care se desfasoara bi-anual, cu participarea a zeci de restaurante din Bucuresti cat si din marile orase ale tarii.

Sunt fondatorul si project managerul asociatiei “Romania Culinara“, ce desfasoara proiecte care pun in evidenta si incurajeaza antreprenori si afaceri culinare romanesti.

Am o retea de legaturi profesionale in continua expansiune formata din oameni, firme si produse din zona culinara.

Sunt bucatar profesionist din anul 2011, cand am absolvit un curs culinar in cadrul celei mai importante universitati tehnice din Irlanda, Dublin Institute of Technology (Top 500 mondial). Tot de atunci am inceput munca in bucatariile profesionale din Irlanda, lucrand pana acum in mai multe restaurante si hoteluri.

Sunt considerat de multi drept unul dintre cei mai experimentati bloggeri si jurnalisti de gastronomie romani, scriind constant despre mancare si universul culinar inca din anul 2006. Am colaborat in acest timp cu numeroase publicatii online si offline (doar cateva exemple: Hotnews, Antena 1, Dilema Veche, FHM).

Calatoresc regulat in Europa doar in scopuri culinare cu principalul scop de a observa si invata cat mai multe dintre caracteristicile fiecarei bucatarii europene, dar si de a vedea la fata locului cum arata si se desfasoara diferitele tipuri de afaceri culinare: restaurante, magazine, producatori, servicii.

In fine, ma recomanda ambitia pe care o am de a oferi servicii de calitate si, foarte important, eficiente.

Business culinar cu Cristi Roman

Ce servicii pot sa iti ofer?

Daca reprezinti un restaurant/local, atunci:

1) te pot ajuta sa faci si mai cunoscut numele localului tau;

2) iti pun la dispozitie un taste panel format din minimum 5 oameni foarte pasionati de mancarea de restaurante care-ti pot spune obiectiv si pertinent ce cred ca ar trebui imbunatatit;

3) te pot ajuta creand evenimente speciale in restaurantul tau alaturi de producatori romani de bunuri de consum;

4) te pot ajuta sa iti dezvolti mai bine ofertele si serviciile prin intermediul marketingului de tip social media;

5) te pot ajuta sa iti personalizezi si imbunatatesti comunicarea de tip offline (aspectul meniului tiparit, aspectul localului) sau online (website, pagina de facebook, alte tipuri de social media).

6) daca doresti sa iti deschizi un restaurant te pot ajuta sa-ti definitivezi conceptul si, in urma acestui lucru, sa gasesti cele mai eficiente solutii pentru ca acest concept sa fie pus in practica.

Daca reprezinti o  companie care produce bunuri culinare de consum sau care ofera servicii culinare:

1) te introduc in zona culinara online intr-un spatiu in care ai la dispozitie zeci de mii de potentiali clienti fara a te taxa cu cel putin cateva mii de euro – tariful agentiilor specializate pe acest lucru;

2) te pun in legatura cu restaurante interesate de bunurile produse;

3) iti pun la dispozitie un grup de oameni pasionati si cunoscatori de gastronomie care-ti pot testa produsele, dand un feedback personalizat si obiectiv.

4) daca doresti sa faci o investitie in zona culinara dar nu esti convins asupra conceptului tau, te pot ajuta cu un proiect care sa iti puna in evidenta viitoarele minusuri si plusuri ale afacerii si care sa iti ofere siguranta alegerii unor furnizori de servicii si produse de calitate.

Daca ai o petrecere privata (cocktail privat, nunta, cununie, aniversare, botez, etc):

1) te pun in contact cu detinatori de servicii specializate de catering pe care ii cunosc personal;

2) ma asigur sa primesti un pret bun la o calitate ridicata;

3) te pun contact cu restaurante / localuri sau alte tipuri de sedii personalizate care iti pot gazdui petrecerea.

Cine ma recomanda?

Chef Nico Lontras (executive chef, finalist Top Chef Antena 1, experienta mare in strainatate):Cristi Roman si-a urmat pasiunea pentru gastronomie, ajungand de la jurnalist sportiv la jurnalist culinar. Si cum nu poti scrie despre ceva ce nu stapanaesti si cu adevarat, a devenit si bucatar in adevaratul sens! Inca un motiv in plus sa-l admir, pe langa faptul ca este o persoana deschisa si prietenoasa! Este un om plin de idei care, chiar departe fiind de tara lui, incearca si se implica pe cat posibil ca prin cunostintele lui sa puna umarul la formarea si evolutia gastronomiei romanesti”.

Adrian Hadean (bucatar si jurnalist&blogger culinar, jurat Masterchef PRO TV): “Cristi Roman are respectul meu din mai multe motive. Unul dintre ele e seriozitatea cu care se implică în acţiuni care au ca prim scop ridicarea noului val al gastronomiei românești. Avem nevoie de deschidere. Cristi demonstrează în fiecare zi că o are”.

Gusti Roman (owner Bucataras.ro / Head of Digital Antena TV Group): “L-am cunoscut pe Cristi Roman in 2004, mai intii ca jurnalist. Foarte bun jurnalist. Apoi a adaugat carierei sale marea pasiune: culinarul. Si a iesit un food-journalist excelent. In final, a completat prin specializare un profil de Food Business Person greu de gasit pe piata din Romania. Ii urez mult succes!”.

Catalin Tenita (owner Gustos.ro / TreeWorks digital compay): “Cristi e unul dintre acei oameni tari pe care nu poti sa ii bagi intr-o categorie (sau poate poti sa il bagi in categoria oamenilor pe care nu ii poti baga intr-o categorie). Suntem obisnuiti sa ii categorisim pe oameni ca doers sau talkers. Fie te pricepi sa dai din gura sau condei/tastatura, fie te pricepi sa faci chestii. Cristi este un talker (jurnalist sportiv, la origine), care la un moment-dat a lasat condeiul profesional si si-a urmat pasiunea spre arta gastronomica. Iar apoi si-a dat seama ca e important sa-i invete si pe ceilalti cum ce gateste, cum se mananca, cum se traieste sanatos. O persoana cu extrem de mult bun simt dar si cu mult curaj, o persoana cu capul pe umeri dar si cu vise, un excelent comunicator si organizator, dar si un om de executie. Si un prieten cu suflet mare. De fiecare data cand am colaborat (si pana acum a fost doar inceputul, avem multe idei pe care le vom duce la bun sfarsit impreuna) pasiunea lui a dus la rezultate dincolo de asteptari. Asta pentru ca – desi poate parea un loc comun – cel mai important ingredient in bucatarie si in toate intreprinderile legate de zona culinara a fost si va ramane pasiunea. Pasiunea pentru domeniu, pasiunea pentru oameni, pasiunea pentru viata”.

Cum poti deveni colaboratorul meu daca ai o firma culinara?

Daca ai o firma care produce bunuri culinare sau servicii culinare si doresti sa faci parte din reteaua mea de colaboratori in vederea furnizarii de servicii spre alte parti interesate, trebuie doar sa ma contactezi, sa-mi prezinti oferta ta iar apoi, impreuna cu echipa mea, ma voi asigura ca oferi un serviciu de calitate. Te vom consilia sa iti eficientizezi mesajul in zona comerciala pe care o urmaresti direct. Dupa ce ne vom asigura ca poti fi un furnizor de incredere de bunuri si de servicii culinare, atunci vei fi binevent in reteaua mea de colaboratori.

Care sunt tarifele mele?

Pentru inceput as vrea sa-ti spun, foarte pe scurt, care este tipul de local culinar in care ma simt cel mai bine: unul care serveste mancare onesta, gatita in casa, cu pasiune si respect fata de ingrediente, in care intra zilnic zilnic o gramada de persoane, de toate varstele si din cat mai multe categorii sociale.

Prin urmare, sper ca ai inteles despre ce este vorba cand vine vorba de tarife: desi locuiesc in Irlanda intr-o tara mult mai scumpa si in care totul este tranzactionat in euro, tarifele mele pentru tine vor fi mereu exprimate in lei.

Tarifele care vor depasi un prag mediu vor fi pentru serviciile complexe care vor necesita deplasarea mea in Romania, la sediul afacerii tale, pentru a vedea si a intelege exact care sunt nevoile tale. In acest caz se va include si costul biletului de avion (maximum 1.000 RON), cazarea in Bucuresti fiind insa asigurata de mine. Pentru afara Bucurestiului, tariful zilnic de cazare + cheltuieli va fi de maximum 200 lei, in afara sumei convenita pentru colaborarea noastra.

Cum platesti?

Plata in lei se va face intr-un cont bancar deschis la ING Bucuresti. Exista si posibilitatea platii in euro, intr-un cont bancar deschis la Bank of Ireland Dublin. Plata in euro va fi mereu mai mica fiindca astfel nu pierd la transferul bancar, asa cum se intampla cand trebuie sa folosesc in Irlanda leii romanesti convertiti la un curs bancar nefavorabil.

Ca forma legala, eu sunt persoana fizica inregistrata si autorizata rezidenta fiscal in Republica Irlanda (self-employed). Fiind tot o tara din spatiul UE, vei avea nevoie de la mine doar de o simpla copie a certificatului meu fiscal irlandez pe care sa-l atasezi oricarui contract pe care-l vom semna impreuna. Nu este nevoie sa deduci in Romania nici o taxa din plata catre mine deoarece imi platesc taxele anual in Republica Irlanda, si nu in Romania.

Plata se va face in proportie de 50% cand ne intelegem asupra colaborarii, si 50% cand aceasta se finalizeaza.

Cum ma contactezi?

Este foarte simplu:

– fie imi trimiti un email la adresa contact@cristiroman.ro; dupa o prima discutie pe email vom putea comunica si telefonic;

– fie imi trimiti un mesaj pe contul de facebook.

 Cuvant de final

Imi place sa ma laud ca iti pot oferi un serviciu personalizat izvorat – si acesta este lucrul de care am sa te rog sa tii cont – din pasiunea mea nelimitata pentru industria culinara si – la fel de important – din ambitia nelimitata de a te putea ajuta in cel mai eficient mod.

Ai incredere in mine si in echipa mea si lasa-ne sa te ajutam!

Cu prietenie,
Cristi Roman

contact@cristiroman.ro
www.foodblog.ro/business
www.facebook.com/Cristi.Roman.Dublin

 

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.