Despre mici si cozonac in Easy Food – revista culinara irlandeza
Irlanda, tara in care stau, are doua reviste lunare culinare glossy: Food&Wine si Easy Food. Acum vreo luna am vazut pe pagina de facebook a ultimeia un anunt prin care se cautau oameni din Europa Centrala&Est care sa ofere retete traditionale din tarile in care locuiesc. Am vorbit cu staff editorul Caroline Grey, i-am trimis vreo 4-5 variante de preparate traditionale romanesti, ea a ales micii si cozonacul.
Am transmis retetele de mici si de cozonac, apoi preparatele si pozele au fost realizate de un colaborator polonez al revistei, Bartek. Eu cred ca a iesit excelent totul, sunt incantat si de poze dar si de popularizarea mancarii romanesti (fie si doua produse) in Irlanda.
Va las cu pozele, atat de pe coperta (unde cozonacul romanesc a devenit poza emblematica in prezentarea subiectului, in coltul din dreapta jos), dar si din interior (au fost 5 pagini in total: doua cu mancarea maghiara, doua cu mancare poloneza, una cu mancare romaneasca). Maghiarii au fost reprezentati prin gulyas (evident!) si fonott kalacs (egg twist bread, un fel de cozonac), polonezii prin zurek (evident!) si zrazy (stuffed beef roulades).
Related Posts
Felicitari si la mai mare :))
6 May 2014 la ora 17:29