Home » CUGETĂRI CULINARE, HOT, VIAȚA ÎN DUBLIN

Cum am incheiat 2013 si ce asteptari am de la 2014

7 January 2014 CUGETĂRI CULINARE, HOT, VIAȚA ÎN DUBLIN 3,380 views 8 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Ultimul articol din 2013 dateaza tocmai din 23 decembrie, bag de seama. Iata ca dupa mai bine de doua saptamani ne citim pentru prima oara in 2014. Nu e un articol de bilanturi, nu e un articol cu planul pe 2014. Cred ca la cumpana asta dintre ani am simtit cel mai putin din viata mea de pana acum sa fac astfel de bilanturi/planuri. In afara de sanatate, care e de departe cel mai important lucru, nu ma gandesc la nimic pentru 2014. Cum or veni, asa voi trece prin ele.

Deci, ce-am facut la final de 2013: multa munca in perioada Craciunului, pana pe 29, dupa care oaspeti dragi de tot pana pe 5 ianuarie, iar acum inca putin liber pana joi, pe 8, cand reincep munca la restaurant/hotel. Plus am tinut inchise conturile de facebook cateva zile, si tare bine a fost. Le-as inchide de tot daca nu ar fi dependenta de a tine legatura cu oameni dragi care s-au mutat complet, din pacate pentru mine, pe facebook.

Asadar, dupa ce-am primit oaspetii dragi, am facut cam asa: ceva plimbari cu masina la marea din Bray si la marea din Howth (deci una in sud, una-n nord). Am gatit destul de mult acasa: risotto cu fructe de mare, paste cu fructe de mare, supe, lipii de casa, porridge, cheesecake de banane cu ciocolata, creveti la tigaie, peste proaspat la tigaie. Gustari am avut de la ai mei parinti, trimise din Bucuresti: clasicele de sezon – toba, carnati, slaninuta. Noroc cu ai mei ca altfel eu as ignora destul de mult traditiile in materie de produse de Craciun. Nu prea ma mai tenteaza. Si nu are legatura acest fapt cu mutarea in Irlanda, ci pur si simplu. Prea multa munca, prea mult stress – intr-o perioada care ar trebui sa fie dedicata pacii interioare, relaxarii, conectarii la oamenii dragi si asa mai departe.

Dar iata cateva poze din ultimele doua saptamani, ca sa nu ziceti ca vorbesc doar vorbe, fara imagini. Seafood chowder, prima oara. Cred ca l-am mancat de trei ori in perioada asta, pur si simplu il iubesc prea mult.

IMAG1731-1

Treaba de mai sus s-a mancat in portul pescaresc Howth, acolo unde au fost facute si urmatoarele doua poze: un platou cu calamari, somon afumat si fishcakes, dar si un vizitator de baza al portului, ce poate fi gasit la orice vizita facuta acolo.

DSC00858

DSC00855

Cum am zis, am gatit ceva si pe acasa, printre care si cheesecake sau creveti (adusi tot din Howth).

IMAG1719

IMAG1772

A fost bine de tot sa am liber atat de mult de Anul Nou (11 zile in total) si sper din tot sufletul ca si urmatorul final de an sa ma prinda cu libere fie de Craciun, fie de Revelion.

Ce va fi cu Foodblog.ro in 2014

Sincer sa fiu prieteni nu stiu nici eu. Oricum ritmul de scriere in 2013 nu a fost unul stralucit (48 de articole in 2013, deci ceva mai putin de unul pe saptamana), in comparatie cu multi bloggeri culinari care scriu aproape zilnic, insa am un alt ritm de viata si alte lucruri pline care ma impiedica sa scriu des.

Nu-mi fac nici un plan, stiu doar un pic ca vor fi mai degraba articole de lifestyle culinar, decat retete – dar banuiesc ca deja v-ati obisnuit cu lucrul asta. Treaba asta nu-mi aduce trafic, din contra, dar imi aduce mie liniste si atunci asta conteaza. Daca vor fi retete vor fi unele personale sau vor fi tehnici impartasite.

Apoi, vreau sa pun o emblema in headerul blogului, langa chipul meu inconjurat de flacari, care sa spuna “alaturi de voi din 2006“, sper s-o realizez in urmatoarea luna.

Cam atat: nu promit nimic, nu promit retete, nu promit articole dese. Pur si simplu am sa vad cum vor iesi toate. Sunt inca in perioada fara chef, care e posibil sa se intinda in 2014 sau mereu de-acum incolo. Sau poate nu, habar nu am in acest moment. Sunt prea mult lucruri de rezolvat mai importante decat scrisul pe blog.

Pe de alta parte doresc multe de tot zonei culinare din Romania, offline si online. Imi doresc sa va vad cel putin la fel de activi, de ambitiosi, de doritori de evolutie. Va doresc din tot sufletul sa vi se implineasca dorintele pe care le aveti unii dintre voi: sa aveti bloguri mai bune, sa deveniti persoane cunoscute si de succes, sa aveti afaceri culinare pline de succes, inovatie si inteligenta, sa fiti bucurosi de ceea ce vi se intampla, spiritual si material, in viata. Eu va tin pumnii de aici sa va iasa asa cum vi le doriti. Daca aveti nevoie de idei, sugestii, sfaturi, ajutor sunt aici pentru voi, asa cum v-ati obisnuit cu mine.

Va doresc numai bine!

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


8 comentarii »

  1. Bine ai revenit in noul an, Cristi!
    Sa stii ca nici eu nu mi-am facut foarte mari planuri pe anul asta, desi intr-un fel simt ca imi doresc tot mai tare sa ma apropii mai mult de zona culinara profesionala.
    Te salut din (nu foarte indepartata Londra) si sper ca anul aceasta vom avea ocazia sa ne intalnim! 🙂

  2. Aceleasi urari de bine si tie! 🙂
    Tare frumoasa si calda scrierea asta 😉

  3. Hehe, am fost şi eu prin Howth şi după cum observ din imagini, probabil am mâncat la acelaşi restaurant. În altă ordine de idei, îţi doresc toate cele bune pentru anul 2014. 🙂

  4. “Sunt prea multe lucruri de rezolvat mai importante decat scrisul pe blog.”
    Clar! O multime de proiecte de finalizat sau de inceput, in viata reala.

    “… sa fiti bucurosi de ceea ce vi se intampla… ”
    Blogul care “mi se intampla” imi aduce bucurie si satisfactie. Imi place grozav sa il cresc, o fac cu pasiune dar, precum ingrijirea unui copil, ne foarfeca timpul. Eu continui sa-l iubesc.

    Primul meu articol il incepeam cu un citat din Adi Hadean care avertiza ca blogul este ca un restaurant pe care nu poti sa-l deschizi doar atunci cand vrei, pentru ca iti pierzi clientii. I-am dat dreptate, aproape ca am intrat in panica. Intre timp m-am mai relaxat. Nu iti face griji ca postezi mai rar decat altii. Am experimentat si ajuns la concluzia ca preocuparea trebuie sa fie pentru continut. Mai rar, dar bun, de calitate, fara a-l lasa totusi sa moara. Nici cititorii n-au timp sa acceseze zilnic atatea bloguri cate le plac. Nu au timpul fizic.

    Ma bucur cand scrii. Citesc tot, atunci cand ii vine randul. Poate cu intarziere.
    Sa ai un an bun! Nu!…unul foarte bun! 🙂

  5. Sa ai un an frumos, cu realizari, cu tot ce e mai bun pentru linistea sufleteasca si cum ai zis tu, cel mai important este sanatatea. Daca esti sanatos poti face multe si te poti bucura de viata.

  6. La multi ani !Sa ai un an asa cum ti-l doresti!

  7. Un an plin de… savoare!
    Sanatate si vise implinite iti doresc!

  8. Mersi, prieteni, va tin pumnii pentru un 2014 bun de tot!

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>