Home » HOT, REPORTAJ DUBLIN, REPORTAJ FOODBLOG, VIAȚA ÎN DUBLIN

FOTO: Masa de la Jamie’s Italian in Dublin

13 December 2013 HOT, REPORTAJ DUBLIN, REPORTAJ FOODBLOG, VIAȚA ÎN DUBLIN 8,156 views 12 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Miercuri seara am fost la restaurantul italienesc detinut de Jamie Oliver in Dublin (inaugurat exact acum un an). Am tot vrut in 2013 sa ajung aici insa de-abia acum am reusit, din multe, multe motive obiective. Situat exact lipit de una dintre anexele ce tin de Dundrum Mall, cel mai mare centru comercial din Dublin/Irlanda, localul este un frate al retelei de restaurante italienestei pe care Jamie le detine in Europa.

Se ajunge usor de tot, fie cu masina, fie cu tramvaiul verde din centru (doar 8 sau 9 statii). Am avut parte si de o vreme frumoasa, calduroasa pentru perioada asta (10-12 grade) asa ca inainte am admirat luminitele de Craciun ale mall-ului. Nu putine si foarte spectaculoase.

IMAG1604

IMAG1605

IMAG1621

IMAG1606

IMAG1619

Aceasta zona este situata chiar la intrarea in restaurant, in cazul in care nu exista pe moment mese libere sau daca trebuie sa astepti putin pana ti se elibereaza/curata o masa rezervata.

IMAG1618

Restaurantul este mai mare decat ma asteptam, e situat pe doua nivele (despartite doar de 4 trepte, deci a doua zona e un fel de balcon/terasa uriasa inchisa) si, evident, cu bucataria la mare si directa vedere. Design-ul e viu, modern (dar nu avantgardist), mi-a placut, imi place genul asta de design de restaurant.

IMAG1611

IMAG1612

IMAG1608

Si acum sa vedem ce-am mancat aici, cu precizarea ca serviciul a fost foarte misto: rapid, eficient, discret. Staff suficient pe floor, zambaret si prietenos.

Ok, deci Jamie’s Italian nu e de fite, dar nu e nici la scara de jos. E, cred, un restaurant cu mancare vioaie, destul de funky creata, gustoasa, satioasa. E onesta. E cam ca echivalentul emisiunilor culinare ale lui Jamie de pe TV.

Am inceput cu doua startere: fiindca nu mai erau maslinele ochite (“World’s best olives on ice“), am fost nevoit sa aleg un alt starter, si anume selectia de paine (“Homemade rosemary focaccia, sourdough, crispy “music bread”, ciabatta & tortano. Served with extra virgin olive oil & aged balsamic“). 3,95 euro, pret corect, chiar daca vorbim de paine. Dar corect pretul. Scumput mi s-a parut insa al doilea starter, desi bine facut, gustos: crab, avocado and apple bruschetta. A costat 8,50 euro. Bruschetta, fripta un pic pe grill, a fost acoperita cu ulei de masline din Puglia, carne de crab, mar si zeama de lamaie. Alaturi, crema de avocado si de crab.

100_7320

La partea de main, am evitat pastele (meniu format cam din 8-10 feluri de paste, destul de ingenioase, recunosc) fiindca nu obisnuiesc sa mananc deloc paste in restaurant, ci doar acasa. Sunt atat de usor de facut si de ieftine, si chiar imi ies atat de bine acasa, incat nu vad de ce sa imi iau paste cand mananc in oras.

Deci, primul fel principal a fost curcanul milanese (“Jamie’s favourite turkey milanese, stuffed with prosciutto & fontal, with a fried free-range egg & truffles“): piept de curcan alaturi de felii de prosciutto, branza fontal (italieneasca, din lapte de vaca, insa cu un gust intens, in genul branzei de burduf romaneasca), ou ochi si trufa neagra rasa. Bun, consistent. 16,95 euro.

100_7323

Acest fel a fost servit alaturi de o garnitura de chipsuri de mamaliga, cu parmezan si rozmarin proaspat. Interesante si gustoase. 4,50 euro.

100_7324

Al doilea fel principal a fost Jamie’s Porchetta – burta de porc umpluta cu amestec de usturoi, verdeturi si condimente, imbracata intr-o crusta de fenicul prajit, servit cu salata de rucola si watercress (mereu uit care e echivalentul romanesc, sorry). Tot 16,95 euro. Foarte bun, burta moale (coapta la foc mic), echilibru corect intre toate elementele.

100_7326

Am ales o garnitura de varza cu parmezan si pancetta prajita. Cam uscata, a fost singurul fel care m-a dezamagit usor. 4,25 euro. Buna, dar uscata/aerata, nu consistenta.

100_7328

La desert am ales tarta de lamaie, pe scurt (“Tutti frutti lemon meringue pie“), ca pe lung a fost tarta de lamaie si limoncello  cu crema de bezea, bezea arsa, coaja prajita de lamaie, crusta tare de fistic si zahar (pistachio brittle), menta. 6,50 euro. Plus doua bilute de inghetata de alune/caramel, excelenta.

100_7345

Well, cam asta fuse mancare, de baut s-a baut, la inceput, un Bellini cu piureu de pere, apoi niste vin alb italienesc de casa, dar si o bere artizana italieneasca.

Am stat cam doua ore placute in localul italienesc al lui Jamie Oliver din sudul Dublinului, am vizitat apoi baia 50% ca sa vad cum arata (fac asa in orice restaurant nou in care merg, chiar daca nu am nevoia fiziologica de a merge la baie), adica o baie la fel de misto facuta ca si restaurantul, si, important, curata, dar curata rau.

Buna atmosfera, calda, foarte potrivita pentru mese cu prietenii sau mese in familie. Si, evident, nota speciala este data de bucataria ce face parte, cumva, din salon in sine. Practic, trei dintre mese sunt situate la un metru de bucataria deschisa iar cheful de tura din seara in care am fost isi striga ordinele chiar de langa clienti, fiindca statea in afara zonei de gatit, pe partea cu mesele :D. Pe la 7.30/8 a intrat un pic in colegii sai de pe partea cealalta a mesei de predare, tipand usor si dand ordine ferme si scurte, intru intregirea showului oferit clientilor, dar nu numai de asta. Se aglomerase un pic treaba si cam asta e unul din rolurile de baza ale unui bucatar-sef cand situatie devine aglomerata: sa coordoneze direct, rapid si taios munca colegilor sai.

Bai, a fost misto la italienescul lui Jamie Oliver. Nu e cel mai tare restaurant in care am mancat, nici macar din Dublin, dar e unul din cele cu adevarat bune. Mai merg, sper in perioada Anului Nou, cand voi avea unii dintre cei mai dragi prieteni posibili din Bucuresti in vizita aici, in Dublin.

Va doresc numai bine!

 

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


12 comentarii »

  1. Uuuuuuuuuuuuuuuuu , mi s-a facut foame instant :)) cine m-o fi pus ca-l deschid ? glumesc … mi-ar placea si mie

  2. Nu stiu cum sunt preturile in Irlanda, dar pare putin scumput, in comparatie cu alte restaurante similare unde am fost. Imi place in schimb prezentarea, descrierea si ideea din spatele preparatelor, chiar te inspira.

  3. Frumoasa prezentarea!
    Noi am avut norocul sa fim serviti de doi romani foarte amabili si prietenosi, care au evidentiat in plus atmosfera familiala a restaurantului.
    De mentionat ca au si meniuri pentru copii, sanatoase si la fel de delicioase.

  4. Multam de informatii! As vrea sa intreb daca bucataria deschisa (la un metru de prima masa) nu e deranjanta la un moment dat, mai ales cand e aglomerat banuiesc ca e galagie, nu? Nu isi pierde din intimitate spatiul de luat masa?

  5. @Bogdan – in prezent in Dublin felurile principale in restaurante costa intre 10 si 15 euro, pestele si carnea intre 14 si 20; sigur, un fillet de 10oz ajunge si spre 25 euro. Starterele sunt cam 3-7/8 euro peste tot. Deserturile cam 4-6 euro. In concluzie la Jamie in Dublin cred ca preturile sunt usor ridicate peste medie, nu mult insa.
    @Claudia – da, asa este, am uitat, meniul ptr copii e chiar ok.
    @Dragos – depinde cum iti doresti :D, unii vor sa stea chiar in mijlocul evenimentelor. Cred ca cine nu vrea sa stea langa bucatarie are suficiente locuri in care sa stea, din ce-am vazut eu.

  6. Ce de bunatati (in special curcanul milanese, mamaliga cu parmezan si savurosul desert 🙂 ) ! Am retinut restaurantul si cand voi ajunge in Dublin o sa-i trec pragul cu siguranta !

  7. Hmm, burta de porc umpluta cu amestec de usturoi, verdeturi si condimente ma tenteaza si pe mine!

  8. Superb articolul, f bine punctat si precis. Personal il indragesc f mult pe Jamie si l-am urmarit indeaproape in evolutia lui, imi plac preparatele lui simple dar intense in arome. Acum sincera sa fiu 🙂 prezentarea lor nu ma incanta in aceasi masura , este asa mai mult de bistro/braserie ce vad eu dar este mai putin important si poate sunt eu sub influenta si ceririle din restaurantele din Franta 🙂 . Din ce ai prezentat tu cu siguranta totul a fost bun eu as fi gustat burta de porc si desertul. Cu siguranta nu as ocolii ocazia sa mananc intr-un restaurant de-al lui, imi plac mult retetele lui simple si generoase. Preturile ce sa zic mi se par ok cam la fel si la restaurantele de aici si nu ma refer la cele de mari chefi sau castele deci mi se pare corect pretul pentru ce preparate ai prezentat.

  9. Totul arata delicios si precis a fost o experienta placuta.

  10. Mmm.foarte delicios !

  11. Foarte interesant articolul. Si pozele la mancare….Mmmm

  12. Si mie imi place Jamie Oliver, foarte interesant si mai ales apetisant !

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>