Home » BLOGGERI GURMANZI, HOT, INTERNET GURMAND

66 de bloggeri culinari romani si meseriile lor reale

3 September 2013 BLOGGERI GURMANZI, HOT, INTERNET GURMAND 47,355 views 63 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Cati foodbloggeri romani traiesc exclusiv din pasiunea de a scrie despre mancare? Care sunt meseriile nestiute ale acestor oameni? Din ce-si castiga existenta foodbloggerii care nu au ocazia sa traiasca doar de pe urma pasiunii pentru fenomenul culinar? Acestea au fost ideile centrale din care s-a nascut articolul de astazi.

M-am gandit ca un numar de 60+ de bloggeri culinari este suficient in demersul meu. Prin urmare, am ales cei mai cunoscuti 60+ bloggeri culinari din Romania, i-am intrebat pe fiecare despre acest proiect si iata mai jos ce a iesit. Sursele colectarii celor 60+ de nume au fost urmatoarele: 1 – opinia personala (dupa aproape 7 ani de cand sunt in foodblogging); 2 – topul zelist.ro; 3 – topul trafic.ro; 4 – numar fani facebook; 5 – lista de bloguri de pe bucataras.ro. Cumva amestecate, facuta medie si asta e :).

Acum, cateva lucruri de spus:

– sper din tot sufletul sa nu se supere nimeni care nu a fost inclus in acest articol, fiindca ma astept sa apara astfel de discutii – ideea este ca a trebuit sa pun un “stop” la un moment dat, altfel nu ma mai opream. Iar daca am uitat pe cineva care ar fi avut loc aici dar am uitat de el sper sa ma ierte: nu am facut-o intentionat, ci asa a iesit.

– daca va regasiti la baza acestei liste nu inseamna ca acolo va vad, ca si valoare a blogului: pur si simplu asa a iesit ordinea.

– nu am inclus vedete media de tipul Oliviei Steer, autoare de carti de bucate pentru copii, sau alte vedete media care mai scriu despre zona culinara, fiindca nu le consider bloggeri culinari. Le apreciez intentiile, cred ca fac un lucru bun, insa am decis sa scot in evidenta doar bloggerii culinari reali;

– sper sa fie de ajutor lista si pentru cei care doresc un blogroll culinar romanesc puternic; pentru ca stiu puterea exemplului eu am facut deja acest lucru – cred ca e o decizie fair si de ajutor dezinteresat si m-as bucura sa procedati la fel cat mai multi dintre voi pe blogurile personale. Insa e decizia fiecaruia.

– initial, lista a fost mai mare dar am mai eliminat oameni/bloguri care nu au raspuns apelului meu si deci de la care nu am avut informatiile obtinute sau care nu au dorit sa participe (am avut 3-4 cazuri concrete); au mai fost si cativa oameni care nu au dorit sa le apara numele de familie si pana la urma am decis sa accept acest lucru (mrrr).

– ii multumesc Catalinei Zaharescu de la KisstheCook.ro, care are un proiect interesant legat de blogosfera culinara, si anume Portretele Blogerilor Culinari, fiindca intr-un fel de la ea mi-a venit ideea acestui articol; Catalina m-a ajutat pe final si la intocmirea listei de mai jos, cand deja era un intreg haos in mintea mea.

– am cunoscut cu aceasta ocazie multi oameni noi, am aflat multe povesti de viata, ce insa nu-si au locul in acest articol si nicaieri public, si am realizat si mai mult cat de usor judecam uneori oamenii – eu insumi o fac cu pacat uneori; de aceea va multumesc profund pentru lectiile oferite in particular –  am ras dar aproape am si plans in particular cu unii dintre voi.

– am acordat o atentie ridicata fiecarui om/blogger/blog: daca este ceva gresit in descrieri va rog mult sa-mi semnalati cat mai rapid si voi corecta la fel de rapid, cu scuzele de rigoare incluse.

– am realizat ca e nevoie de doua lucruri de baza pentru a avea un blog culinar bun: constanta si calitate. Pentru a avea un blog culinar exceptional e nevoie insa de: constanta, calitate, fotografii excelente, inovatie, corectitudine, etica ;). Multe bloguri din aceasta lista, multe cu adevarat, sunt o lectie importanta pentru mine si va multumesc pentru asta.

Pana sa vedem lista iata insa un mic grafic generalist legat de acest proiect, sa ne dam seama un pic mai bine cine suntem. Chiar daca statistica din grafic este facuta pe baza a 66 de nume, eu cred ca este reprezentativa pentru blogosfera culinara romaneasca, prin prisma faptului ca cele 66 de bloguri alese sunt printre cele mai cunoscute. Multumesc prietenilor de la Gustos.ro / Tree Works (Stela Cristea / Catalin Tenita) pentru realizarea graficului.

Infographic foodbloggeri final
In concluzie, va multumesc mult de tot pentru participare si pentru ca apucam sa ne cunoastem mai bine! In acelasi timp, imi asum alegerea celor 60+ de bloggeri culinari din Romania si sunt gata sa primesc demn orice piatra aruncata online inspre mine daca am omis nume importante.
Si acum cu lista pe masa – gustari, supa, fel principal, desert, bauturi incluse (no tip, sorry):

Laura Laurentiu – Retete ca la Mama: este cantareata de muzica populara, avand studii de litere, drept dar si cursuri de advertising online.

Adrian Hadean – Retete fara Secrete: este consultant pentru restaurante; are si o diplomă de electronist (liceul), a făcut doi ani de actorie și trei de marketing (facultate in ambele cazuri). Are pregătire de bucătar echivalata si cu diplomă.

Laura Adamache: este freelancer in domeniul culinar (blogul personal, carti culinare scoase de editura All, colaborari cu reviste, etc). A absolvit Facultatea de Geologie si Geofizica (Bucuresti), fiind de profesie inginer geolog; locuieste in Italia.

Radu Popovici – Retetele lui Radu: este freelancer in domeniul culinar (consultanta, bucatar, jurnalist); este inginer chimist, are o diploma in management obtinuta in Viena, are cursuri profesionale de bucatarie (diploma), fiind si formator in domeniu. In trecut a tradus carti culinare si a mai fost grafician, web designer si game designer.

Cristina Mazilu – Chez Mazilique: este publisher/redactor-sef la Good Food Romania, a facut Universitatea Media si a lucrat o vreme la Mediafax. Este absolventa de curs profesional de bucatarie.

Teo Rogobete – Teo’s Kitchen: este realizator de emisiuni/moderatoare la Look TV. A terminat Facultatea de Asistenta Sociala si are un master in managementul resurselor umane; locuieste in Cluj-Napoca.

Cristi Borod – Bucatar Maniac: in prezent este bucatar la un hotel din Arad, avand studii de tehnician vinificator; a lucrat o vreme si ca jurnalist.

Bogdan Obretin – Blog Culinar: lucreaza in marketing online de mai multi ani, in prezent muncind in Haga, Olanda, pentru o companie farmaceutica. Are studii de limbi straine (engleza/spaniola), cu diploma de traducator si profesor.

Andra Constantinescu – Menta si Rozmarin: este managing director la o companie de consultanta cu sediul in Londra; este absolventa de Drept si mai are cursuri in bucatarie vegetariana, jurnalism culinar si fotografie culinara – toate studiate in Londra.

Monica Rosu – Foodie Family: lucreaza in domeniul gazelor naturale si este absolventa de ASE (marketing/comert), avand si un MBA.

Florin Itu – Crazy Mother Cooker: este Managing Partner la Livehouse Booking Agency Romania si la Livehouse Comedy (primul promoter de standup comedy international din Romania); a facut ASE (Contabilitate si Informatica de Gestiune) si SNSPA (Comunicare si Relatii Publice).

Catalina Zaharescu – Kiss the Cook: este absolventa de Horticultura in cadrul USAMV Bucuresti, iar in prezent este foto-editor la Dreamstime.

Edith Frincu – Edith’s Kitchen: a lucrat ca jurist insa in prezent este fotograf si food stylist in Bucuresti.

Codruta Popa – Codru de Paine: in prezent are propria afacere, co-detinand brutaria Codru de Paine din Timisoara; a lucrat mai mult timp ca arhitecta, fiind absolventa de Arhitectura.

Liana si Loredana – Bucataresele Vesele: Liana este din Oradea, a absolvit Facultatea de automatizari industriale (inginer), insa in prezent profeseaza ca asistent medical generalist; Loredana este din Barlad,  a absolvit un liceu economic cu profil de alimentatie publica ( fiind de meserie cofetar), insa momentan este casnica.

Isabela Dobrin – Isabela Cuisine: a terminat Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene, insa momentan lucreaza in domeniul IT, detinand impreuna cu partenerul sau o firma.

Violeta Postolache – Caietul cu retete: momentan este casnica/mamica; a lucrat insa ca economist fiind absolventa a Facultatii de Stiinte Economice din Galati.

Brindusa Scheaua – Cooking with my Soul: este profesoara de fizica la un liceu privat din Bucuresti, fiind absolventa a Facultatii de Fizica (Bucuresti).

Cornel Mitrut – The Wandering Oltean: lucreaza in IT, in New York, unde este stabilit de mai multi ani, dupa ce a studiat la Politehnica din Bucuresti.

Andi Carlan – Sa Bucatarim: este Relationship Manager in cadrul ING Pensii, fiind absolvent al Facultatii de Informatica Manageriala. Are si diploma de bucatar absolvind curs profesional de gatit.

Mihai Lambru – Placeri Simple : este inginer mecanic, fiind absolvent al Universitatii de Petrol/Gaze din Ploiesti.

Elena David – Le Blog Piquant: in prezent este in concediu de maternitate, avand insa meseria de medic rezident gastroenterolog la Spitalul Fundeni; evident, a terminat Medicina.

Madalin Simion – Wine and Knives: este brand consultant la o agentie de marketing, promovand nume ca Biborteni, La cutitul Iscusit, Glenmark Pharma; este absolvent de ASE.

Anca Feodor – Cookie Jar: a trecut de curand in partea profesionala a pasiunii culinare, detinand un laborator de dulciuri si torturi personalizate; are studii de Comunicare, activand 7 ani in domeniul PR&Comunicare.

Andreea Craciun – Andie’s Veggies: este consilier juridic, absolvind Facultatea de Drept din Sibiu; are si un LLM (Master of Law) in Human Rights, la Central European University din Budapesta.

Silvia Boutiere – Bucataria Sylviei: locuieste in Franta, unde lucreaza ca chef pentru un castel din localitatea Sedan, specializat in evenimente; este absolventa de Drept in Cluj, fiind la baza consilier juridic. In Franta a absolvit un curs profesional de gatit de doi ani, avand diploma de bucatar; a lucrat in mai multe restaurante din Franta.

Lavinia Stejereanu – Bucatar sub Acoperire: este medic rezident endocrinolog anul II, a terminat Medicina din Bucuresti si mai are un job part-time ca nutritionist la o clinica din Bucuresti.

Emanuel Ciocu – Ceva Bun: este jurnalist si scriitor, a studiat relatii publice.

Uica Mihai: este pensionar pe caz de boala insa are un contract de colaborator cu TVR3 pentru emisiunea de tradiţii culinare Sarea in Bucate, un contract cu Radio Timişoara (emisiunea In cuina la Uica Mihai). De profesie este ziarist dar are şi calificare de bucătar (Liceul Economic) şi una de electromecanic. Are 14 cărţi publicate (una culinara) şi multe premii literare.

Marius Cristian – Costachel: este redactor-șef la revista Somelierul, ziarist, absolvent de Istorie și Filosofie Iasi.

Emily – Emily’s Cupcakes: lucreaza ca specialist in marketing&PR, avand studii universitare/postuniversitare in acest domeniu.

Ana Naie – Easy Peasy: este Marketing Manager la Euromedia; a studiat limbi straine la Universitatea Bucuresti.

Ana-Maria Stanciu – Blog cu Legume: este consultant in turism si a terminat ASE-ul, sectia Turism-Servicii.

Simona Haliga – Alison’s Trials: este asistent medical intr-o statiune termala din Franta; dupa ce a terminat liceul sanitar a absolvit si Facultatea de Chimie Industriala la Institutul Politehnic Ghe. Asachi din Iasi.

Ana Pobleanu – Butter and Cream: este product manager in domeniul IT (Avira), fiind absolventa de Cibernetica (ASE); a mai lucrat in marketing, software si comunicare online.

Andreea Scaesteanu – Gurmandino: este jurnalist de politica interna in presa scrisa; a facut trei ani de Politehnica, dupa care a renuntat pentru Jurnalism; are si un master la ASE.

Antonina Suciu – Dulcegarii Culinare: lucreaza in ministerul finantelor publice, la comisia nationala de prognoza economica si este consilier principal la directia de analize si prognoze globale; a absolvit ASE-ul din Bucuresti si detine un master in econometrie la Universitatea Ecologica.

Nicolle Birta – Bistro Margot: in prezent este copywritter, a studiat Literele la Universitatea din Bucuresti si a avut o bursa in Franta (Univ. Jean Monnet / St.Etienne), tot pe literatura/comunicare; a mai lucrat in jurnalism.

Andreea Nitu – Taste Bazaar: este project manager in domeniul telecomunicatiilor, fiind absolventa de ASE (economista).

Gabriela Ralea – Bucatareli la Borcan: lucreaza in relatii publice si comunicare, fiind absolventa de Jurnalism dar si de Stiinte Politice.

Adriana Ionica – Naina Kitchen: este director administrativ la o firma din domeniul IT, avand studii in Administratie Publica.

Dana Burlacu Visternicu – Prajiturici si alte dulciuri: este mama, fiind absolventa a Facultatii de Geografie si Geologie Iasi.

Liana Toma – Pe masa din bucatarie: in prezent este mama full-time. Este licentiata in jurnalism si are un master in publicitate.

Raluca Moisa – Farfuridi: este editor la cotidianul Adevarul, lucrand de 11 ani in presa, fiind insa absolventa de Drept.

Diana Oana – Can’t Boil an Egg: este profesor in invatamantul primar din Sibiu; a absolvit liceul pedagogic apoi Facultatea de Drept din Sibiu.

Andreea Juganaru – Andreea’s Chinesefood: este traducatoare de limbi asiatice (chineza), dar si de engleza; a absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine (Bucuresti), sectia chineza-engleza; a avut o bursa in China, dupa care a facut Masterul de Studii Asiatice.

Miha Simiuc – Dulciuri fel de fel: este admin la Bucataras.ro, dar a lucrat o vreme la UPC Iasi; are studii liceale.

Gabi Duceag – Retete Papabun: este admin la Bucataras.ro; a lucrat mai multi ani la un magazin de incaltaminte si electrocasnice.

Cristina Toth – Diva in Bucatarie: este inginer de profesie, terminand sectia de Roboti Industriali in Politehnica din Bucuresti. A lucrat 15 ani in televiziune (PRO TV/Prima – dezvoltare). In prezent a ales sa stea acasa, fiind mama unui baietel, Harry.

Alice Ciobanu – Tara Bucatelor: este jurist de profesie (Drept la Univ.A.I.Cuza din Iasi), insa in prezent sta acasa, avand grija de fetita sa.

 Ana-Maria Nicolae – Ama in Bucatarie: este casnica/mamica dar se ocupa de social media marketing pentru mai multe firme; a terminat facultatea de istorie si a lucrat in HR si vanzari.

Georgiana&Iolanda Voinea – Sister’s Kitchen: Georgiana a lucrat mai multi ani ca responsabil facturare la o companie de telecomunicatii, avand studii de contabilitate si informatica a gestiunii; Iolanda locuieste in Spania, unde lucreaza in retaila dar si part-time la un restaurant argentinian.

Madalina Marin – Madi Cuisine: este functionar administrativ la o firma de dispozitive medicale ortopedice; a absolvit o scoala postliceala de tehnica dentara.

Adina Ciocalau – Mitinita: este mama/casnica, insa a fost barman, bar manager, educatoare, profesoara de engleza (ESL) in Japonia, vanzatoare intr-un magazin cu produse de bucatarie in Canada; are studii liceale (calificare de merceolog) dar si curs de bucatarie absolvit.

Alexandra Juncu – Bucataria Familiei Mele: este  manager economic si a absolvit Facultatea de Stiinte Economice (Babes-Bolyai, Cluj-Napoca); locuieste in Targu-Mures.

Bogdan Cioc – Love Food: este fotograf profesionist, specializat chiar pe fotografia culinara; a absolvit in 2001 Scoala Superioara de Jurnalistica din Bucuresti.

Diana Duca – Disturbingly Delicious: este Quality Assurance Specialist intr-o societate de inginerie din domeniul Oil & Gas cu sediul in Milano; este absolventa de Litere (Romana-Engleza).

Gabriela Cara – Gabriela’s Blog: momentan este casnica/mama, meseria de baza fiind de cosmetician/make-up; a studiat pian si vioara la Liceul de Muzica George Enescu.

Dana – Aphextwinz’s Blog: a lucrat multi ani in vanzari (ultima oara la Ikea), avand studii de finante-contabilitate, insa de curand a trecut in domeniul culinar, fiind bucatar.

Nicoleta Sandulache – Retetele lui Supernico: este ofiter bancar la o banca greceasca din Bucuresti; lucreaza de peste 25 de ani in domeniul bancar; a terminat Facultatea de Management si Agroturism, fiind inginer.

Cosmin si Daiana Ordean Boc – Simplu si Bun: Cosmin este medic generalist iar sotia sa, Daiana, este medic stomatolog, ambii avand absolvite facultatile de profil. In timpul liber se ocupa si de design interior.

Sabina Madalina – In Bucataria Sabinei: este controlor financiar; a terminat ASE-ul (inclusiv studii postuniversitare).

Paula Gafitescu – Enjoy Dessert: este web developer (Yardi.com), fiind absolventa de Informatica la Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, avand si un masterat in domeniu.

Roxana Ciobanu – Rocsy in Bucatarie: este casnica pe motiv de sanatate, avand studii liceale, cu profil de stiinte sociale.

Zoia Pahom – Din dragoste pentru gatit: este Process Safety Consultant la Siemens Romania; a absolvit Politehnica din Bucuresti (Facultatea de Chimie Aplicata/Stiinta Materialelor).

Sara&Miki – Culorile din Farfurie: in prezent ambii sunt pensionari, in Timisoara, insa Sara a fost tehnician arhitect, iar Miki inginer zootehnist si inspector veterinar.

Angelica Nistor – Angel’s Food: este mama a doi copii, locuieste in Baia Mare, unde a absolvit liceul Nicolae Titulescu.

Cristi Roman – Foodblog.ro: in prezent este chef (bucatar) la un hotel de 4* din sudul Dublinului, dar si jurnalist freelancer, specializat pe zona culinara; a terminat Facultatea de Jurnalism din Bucuresti si a lucrat multi ani in presa audio-vizuala si scrisa (TVR/GSP); are un curs profesional de bucatarie facut in Dublin.

 

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


63 comentarii »

  1. Mi-ai dat de lucru. M-ai pus pe ganduri, am o multime de oameni pasionati de cunoscut in viitorul apropiat! 🙂

    Multumesc pentru munca asta. Recunosc ca eu n-as fi avut determinarea sa o fac asa temeinic!

  2. Felicitari pentru articol!
    Mi-as fi dorit sa vad si blogul http://www.justlovecookin.com/ al Anei Ciolacu, http://whatlibertyate.com/ro/retete/ al Gabrielei Iancu si http://eileen-cuisine.blogspot.com/ al Elenei Sandor.
    Sper ca nu am deranjat cu sugestiile mele.

  3. Multumim mult si felicitari pentru articol si pentru tot ceea ce faci! La mai mare si cat mai multe realizari iti dorim!

    Cu drag,
    Goergiana si Iolanda

  4. Iti multumim, Cristi, si noi, cei care beneficiem de aceste sugestii, neavand bloguri 🙂

  5. e uite ca nu a fost nici un comentariu acru:) nu e nici al meu..tare m am bucurat sa vad oameni de la care citesc zilnic ceva sau gatesc zilnic ceva…asa un fel special de prieteni.si ma mai bucur ca am cunoscut si niste viitori prieteni 🙂
    multumesc!

  6. @Alexandra – doua dintre cele trei bloguri mentionate de tine au fost contactate: un blog a spus “nu”, un alt blog nu a raspuns deloc. In fine, de unul din cele trei bloguri mentionate de tine nu stiam pana astazi, am intrat acum si mi se pare foarte bun, pacat ca nu este 100% culinar. Multumesc mult.

    Multumesc mult tuturor pentru comentarii si aprecieri!
    Va doresc numai bine.

  7. @Anamaria – da, recunosc ca de Elena Stanciu am uitat, mea culpa :(. Si ne stim.

  8. Felicitari Cristi, pentru articolul bine documentat si minutios intocmit. Foarte interesant. Multa bafta in continuare iti doresc! 🙂

  9. M-am uitat pe diagonala pe lista si nu mi-a sarit in ochi “IT” decat de vreo doua ori. Ntz ntz ntz 😀

  10. Felicitari Cristi pentru material. Foarte documentat, interesant si, nu in ultimul rand, deosebit de util. 🙂 Am descoperit in lista ta nenumerati prieteni, dar si persoane care as vrea sa le intalnesc / sa gatesc impreuna cu ele.

  11. Nu am cuvinte…Felicitari pentru tot ceea ce ai realizat cu acest articol!! 🙂

  12. Multumesc. Ma bucur ca articolul are si utilitate practica ;).

  13. Felicitari Cristi pentru articol, interesant si captivant. Ai muncit mult si a iesit un lucru minunat. Multumesc ca mai inclus printre aceste bloguri minunate. Inca o data felicitari.

  14. […] vorbe despre analiza asta realizată de bunul Cristi Roman, pe care-l admir pentru demers. Eu nu mai sunt de câţiva ani […]

  15. Bravo Cristi pentru toata munca depusa!

  16. Si uite asa ne vom cunoaste mai bine !
    Sunt sigura ca a fost o munca titanica…felicitari, pentru tot ce ai facut Cristi.
    Dar…de ce mereu trebuie sa fie si un “dar”?
    Mi-ar fi placut sa stiu mai multe si despre fetele care scriu mult pe acest site Gustos.ro….
    Sunt multe care au bloguri culinare si nu prea le cunoastem….dar niciodata nu e prea tarziu, nu ?
    Multumesc pentru informatii si inca o data felicitarile mele !

  17. Ce volum de munca! Felicitari pentru articol, l-am citit cu atentie; uite asa am aflat cate ceva despre bloggerii pe care ii urmaresc si ii apreciez, dar mi-au atras atentia si cativa pe care nu ii stiam.
    Felicitari, Cristi!

  18. De mult ma intrebam cine se ascunde in spatele blogurilor culinare romanesti. Pe unii ii stiam, pe altii nu …. Toti sunteti fenomenali si tin sa va multumesc pentru ajutorul grozav pe care ni-l oferiti !!!!! Mult succes pe mai departe!

  19. Bravo si de o sa reusim vreodata sa ne facem o uniune a bloggerilor culinari,trebuie sa te punem sus in frunte ca tare bine te-ai descurcat sa ne aduni pe toti la un loc.
    Deci noi n-am vorbit prea mult de nu ti-am spus ca apar si prin serialele tv thailandeze din anii ’90 :))

  20. Multumesc mult, prieteni!
    Adina – suna bine propunerea ta, insa ca gluma :D. Accept o singura functie de sef, daca ne adunam: sef de grill ;),

  21. Sigur ca era gluma…stim bine ce ar insemna functia asta :))) M-as baga si eu in echipa ta de grill 🙂

  22. O analiza cuprinzatoare a unui fenomen cultural si social, foodblogging-ul. O eventuala continuare si aprofundare a acesteia, ar permite si o segmentare pe arii culinare. Ce observ este ca foarte multe bloguri sunt despre experimente culinare personale, recenzii de localuri, diete. Lipseste totusi din aceasta panoplie si un blog de gastronomie. Culinar este ce se petrece in bucatarie, gatitul, prepararea alimentelor. Gastronomie este studiul relatiei dintre cultura si prepararea alimentelor. Nu se discuta despre originea materiilor prime luate la gatit. De unde sunt rosiile, din ce sursa sunt ele, sunt din agricultura locala? Ce fel de carne gatim, este ea din rase de animale locale sau din porc chinezesc, uni-standard? Probabil ca multi ar refuza o astfel de abordare, dar daca nu localizam prepararea hranei, daca nu vorbim de relatia cu terroir-ul romanesc (care nu exista, trebuie inventat), daca nu militam pentru resursele locale si sustinerea lor, legatura lor cu fermierul roman, o parte din noi vom fi vinovati ca vom avea parte in viitor, ca sa generalizez, doar de rosii standard si design-ate (o licenta, scuze). Romania este o tara care are inca de salvat arta culinara bazata pe resurse locale.

  23. Buna. Felicitari pentru articol. M-ai facut sa imi doresc mai mult si sa ma pun pe treaba. Vreau sa ajung si eu in lista acestori bloguri, mai ales si pentru faptul ca am o poveste de viata destul de interesanta si in primul rand pentru ca ma leaga ceva de toti cei mentionati de catre tine: MAREA PASIUNE pt bucatarie.

  24. Laura Sava? 🙂 Interesanta lista, pe unii nu-i stiam deloc, dar asa invat cate ceva nou.

  25. Felicitari pentru initiativa

  26. Interesanta lista, oricum omul se reorienteaza daca vede ca alte lucruri nu merg cum trebuie.

  27. Foarte interesant articolul, multumim mult pentru munca depusa! E foarte dragut sa cunosti macar putin omul din spatele blogului, stabileste o legatura mult mai calda cu publicul 🙂 O zi frumoasa!

  28. Multumim,acopera toata paleta de meserii dupa cum se vede. Jumatate din Bucuresti si trei patrimi sunt femei, interesanta statistica. Se pare ca femeilor le place mai mult sa scrie decat barbatilor. 🙂

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>