Home » HOT, REPORTAJ FOODBLOG, VIAȚA ÎN DUBLIN

Fotoreportaj: Cateva ore culinare prin Dublinul de iunie

5 June 2013 HOT, REPORTAJ FOODBLOG, VIAȚA ÎN DUBLIN 3,782 views 3 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Bank Holiday-ul de iunie (adica weekend liber sambata-luni, prima luni din luna iunie) este, cred, weekendul cel mai plin de evenimente din Dublin – in afara celui de pe langa Patrick’s Day (17 martie). Multe evenimente prin oras, Blooms Festival in Phoenix Park (un eveniment mamut cu zeci de mii de vizitatori), oferte, promotii, lume peste tot, etc. Cam asa arata June Bank Holiday.

Din cele 3 zile libere eu am avut parte de 4-5 ore libere luni, in prima parte a zilei, timp in care am ajuns prin centru in special pentru River Fest – un festival organizat pe malurile raului Liffey. In special insa in zona mai noua, dezvoltata in ultimii 10 ani, dupa cum se poate vedea  – o gramada de constructii de sticla si beton.

In anii trecuti evenimentul se chema Maritime Festival si era ceva superb. Dupa 2 ani de pauza festivalul a revenit anul asta, insa sub un alt nume si mult, mult mai mic si discret. Prin urmare am fost dezamagit cand am ajuns la fata locului: doar cateva vase ancorate ce puteau fi vizitate (fata de zeci in anii trecuti + vase militare de lupta, etc) si doar vreo suta de metri de standuri de mancare amenajate, fata de kilometri intregi in anii trecuti :).

IMAG0590

IMAG0574

IMAG0575

IMAG0577

IMAG0576

IMAG0578

IMAG0580

IMAG0581

IMAG0585

De mancat eu am mancat un kebab de pui (5 euro, bun) facut cu multe legume si putin sos de iaurt, am luat 5 dumplingsuri chinezesti cu carne de porc (3 euro, foarte bune) si un carnat irlandez servit sub forma de hotdog (5 euro, prost de tot, nici nu-i pun poza, nu vreau sa va incarc memoria cu rebuturi :D).

IMAG0582

IMAG0583

Am lasat dupa vreo ora in spate micul festival marin si m-am intors (am fost cu prieteni buni si vechi) in buricul Dublinului, in zona pietonala de puburi Temple Bar, unde am zacut inca vreo ora la o terasa, in plin soare (prilej de insolatie apoi, seara tarziu). Aici s-a incercat un traditional fish&chips.

IMAG0596

Eu m-am bagat la un mic seafood chowder – preparatul meu preferat irlandez – supa-crema de peste si fructe de mare – de data asta totul a aratat si gustat precum o ciorba romaneasca – si nu mi-a parut rau de loc ;).

IMAG0598

Evident ca s-a baut Guinness-ul cel rece si cremos, eu chiar nu mai bausem de 2-3 luni, cred. A mers excelent pe soarele ce-mi topea pe nesimtite neuronii.

IMAG0593

Cam atat despre jumatatea mea de zi libera de luni, noroc ca pe seara am avut apoi o tura usoara la munca.  Prieteni, salutari din insoritul (in sfarsit) Dublin!

IMAG0591

Va doresc numai bine!

 

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


3 comentarii »

  1. Rar mai scrii, pacat ca nu ai pus si poza cu hot dog-ul, culmea e ca de ceva vreme tot facem combinatii de hot dogs si ne laudam cu ele (internauticeste vorbind). Stiu, nesanatos, dar e haios.

    Vara faina sa ai.

  2. Mersi, sa aiba toata lumea.
    Scriu rar din lipsa de timp de calitate pentru creier, am nevoie de 4-5 ore linistite ca sa scriu un articol ca acesta, care pare lejer.
    Carnatul a fost prost de tot, cum sunt carnatii traditionali irlandezi, doar 50-60% carne, restul tampenii, o chifla mai pufoasa decat pernele ingerilor, etc. Toate bune!

  3. O vara cu mult soare !

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>