Home » HOT, RETETE

Salata Caprese din ingrediente italienesti

20 May 2013 HOT, RETETE 5,362 views 6 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Am fost recent o saptamana in regiunea Campania din Italia, in Napoli si Sorrento. Va urma in curand un articol, sau probabil doua, despre aceasta calatorie culinara extraordinara care mi-a reconfirmat dragostea eterna pentru bucataria italieneasca. Astazi insa am decis sa ma prezint cu un mic articol legat de salata Caprese – una dintre cele mai cunoscute gustari ale bucatariei italienesti de vreme calda (mediteraneene, practic).

Insalata Caprese provine din insula Capri – pe care am ratat-o acum (insa am vizitat sora-i mai mare, Ischia), si are ca baza doar doua ingrediente: branza mozzarella din lapte de bivolita si rosiile gustoase, coapte la soare. Pe langa se mai folosesc busuioc, uneori oregano, uneori pesto, ulei de masline, sare, piper.

In articolul despre calatoria culinara din aceasta regiune am sa va vorbesc mai pe larg despre cum am mancat zilnic timp de o saptamana mozzarella de bivolita in Italia + poze. Apropo – o pizza autentica napoletana foloseste mai mereu mozzarella de bivolita, nu de lapte de vaca. Mozzarella de bivolita are un gust mai intens – cumva la jumatatea drumului dintre gustul laptelui de vaca si al celui de capra.

Acum insa hai sa va arat salata Caprese pe care am facut-o in Dublin din mozzarella de bivolita adusa din Napoli si din rosii italienesti. Fiindca, v-ati dat seama, am revenit in Dublin cu ceva cumparaturi de mancare, pe langa cele de mai sus aducand si un litru de ulei de masline extravirgin nefiltrat, de mare calitate, dar si masline proaspete din noul sezon, verzi si carnoase.

Ingrediente salata Caprese:

– doua bile de mozzarella de bivolita a cate 125 grame = 250 grame;

– doua rosii italienesti;

– sos pesto italienesc;

– frunze de busuioc, normal si violet;

– oregano italienesc, sare.

– ulei de masline italienesti.

IMAG0492

Nu e nimic filosofic, doar am taiat in felii laterale rosiile dulci si mozzarella cremoasa, apoi doar m-am jucat pe deasupra cu sosul pesto, frunzele de busuioc normal si violet, un praf de oregano si ceva sare, plus ulei de masline.

IMAG0500

Va doresc numai bine!

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


6 comentarii »

  1. cred ca este foarte gustoasa mozzarella de bivolita, o sa caut si eu acest sortiment in Romania

  2. Merg si niste capere aruncate prin farfurie? Ca sa fie si mai italienesc..

  3. Merg, de ce nu, in zona aia insa nu se folosesc la Caprese. Iar eu nu le prea iubesc :D.

  4. Arata mai mult decat bine, ma intreb oare care sunt alternativele unei astfel de retete, ce alte mancaruri se apropie cel mai bine de aceasta minunata salata…
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

  5. o salata reusita si imi place cum arata, sanatoasa si foarte gustoasa 🙂

  6. […] si rosii Salata de avocado cu paine de secara si somon Salata de spanac cu somon si avocado Salata Caprese Salata cu calamar Consumul frecvent de alimente şi băuturi cu conţinut acid poate determina […]

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>