Home » HOT, PIETE DE MANCARE, REPORTAJ FOODBLOG, VIAȚA ÎN DUBLIN

Fotoreportaj culinar: Honest 2 Goodness Market – Dublin

In periplul descoperirii pietelor din Dublin – care nu sunt zilnice/fixe, asa cum se intampla in Romania sau in alte tari europene – am ajuns de curand undeva prin nordul Dublinului la Honest2Goodness, un hangar transformat in piata bisaptamanala – miercuri si sambata.

Citisem pe pagina de internet inainte despre ce sa ma astept si despre ce e vorba si am vazut ca aici organizatorii pun pret parca mai mare pe local si organic. Locul nu e mare, de fapt cred ca este cea mai mica piata vazuta in ultimii ani in Dublin, si este localizata intr-o zona industriala, impreuna cu alte depozite / magazine / firme.

In centru, chiar la intrare, piata are o mica zone de legume si de fructe. M-au atras rosiile. Nu va speriati de pret – 4 euro kilogramul – e un pret foarte bun pentru Irlanda. In supermarketuri o caserola de 250-300 grame costa intre 2 si 3 euro. Am luat un kilogram.

Am trecut apoi la zona de paine artizanala de calitate – standard in orice piata din oras. Paini din secara, paine din spelt (grau dur), paine integrala, baghete facute cu maia, etc. Am luat o paine din spelt.

Pe langa paine nu putea lipsi zona de produse de patiserie, si aceasta de baza in piete avand in vedere apetitul irlandezilor pentru asa ceva.

Am bagat in sacosa si cateva legaturi de patrunjel si busuioc – pana imi creste recolta plantata de curand in casa.

Am gustat si un cascaval nepasteurizat de mare calitate, cu un pret insa mai mult decat piperat.

Evident, am dat si peste zona de produse mediteraneene – masline, mozzarella, ierburi, uleiuri, etc – si banuiesc ca e aceeasi companie care opereaza si in alte piete din oras, in alte zile, ca parca prea sunt aceleasi tipurile de produse.

Am observat apoi ca in stanga pietei se afla o usa deschisa care da inspre o cafenea, intr-o alta incapere mare, dupa ce cobori cateva trepte. Aici poti sta la masa  – indiferent daca iei ceva sau doar vrei sa stai, sa citesti un ziar sau o carte – e disponibila si o biblioteca ce are sute de carti + o canapea cu veioza.

N-am luat nimic – oferta era compusa din sendvisuri de calitate, carnati irlandezi de ferma, prajituri de casa – am stat doar un pic la masa, am citit un pic The Irish Times si am baut o apa. Si s-a mai dus o piata vizitata :).

Va doresc numai bine!

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


6 comentarii »

  1. Minunat! Ce mult mi-ar placea sa o vizitez si eu intr-o zi…rosiile arata extraordinar , painea ar fi pe primul plan pe lista mea de shopping, iar despre masline ce sa mai discutam! Grozav reportajul!

  2. Frumos conceptul pietei, si cred ca si la noi in RO s-ar potrivi (sunt deja cateva piete care se apropie de concept, inclusiv “infamous” Rahova).
    Am ramas nitel blocat la vederea preturilor, desi stiam ca in IR mancarea costa cel putin dublu. Da’ sa dai de 5 ori pe rosii si 4 ori pe painea cu seminte, si in supermarketuri sa fie si mai scump… e clar ce iei in IR cu 2000 E iei in RO cu 5-600. Si daca in RO nu platesti nici chirie…

  3. Cam intunecoasa mica “hala”…M-au socat preturile foarte mari. Clima nu permite sa se cultive mai multe soiuri de legume si fructe ? Populatia pare destul de rurala ( si nu in sens peiorativ )…

  4. Toata lumea este “socata” de preturi fiindca se face comparatia cu salariile romanesti. Eu cred ca 4 euro un kg de rosii la un salariu mediu de 2500 de euro nu e un pret urias.
    E ca si cum in Romania ai da 4 lei pe un kg de rosii la un salariu mediu de 2500 de lei. Ia ziceti voi acum – unde e adevarata piata capitalista in favoarea cetateanului? In Irlanda sau in Romania?

  5. Salariul ala mediu (din pacate nu median) de 2500 e un vis cristi, pentru romanii din IR cel putin.
    In constructii, vanzari la tejghea si hospitality – 1000-1700.
    Adica in medie 300-500 euro in preturi romanesti, lefuri ce pot fi castigate in Buc. f. usor.

  6. @Roiboss – asa este, insa aceasta piata nu este facuta ptr romanii din spatele tejghelei, ci ptr oameni pasionati de mancare si ptr toate categoriile de oameni. Deci ptr o medie – pana la urma.
    Si nu cred ca tb sa generalizam ca “noi, romanii, nu castigam 2500 euro pe luna in Irlanda” – nici eu inca nu castig suma asta, sper s-o castig in cativa ani – insa stiu destui romani din Dublin care castiga chiar mai mult de 2500 euro pe luna.

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>