Home » HOT, RETETE

Cheesecake cu banane

5 March 2012 HOT, RETETE 13,109 views 10 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Am zis sa va plictisesc si eu putin cu o reteta de cheesecake, daca tot este un desert preparat de toata lumea, insa am zis sa fac unul cu banane – am observat ca nu se face asa de des.

Am realizat in ultima perioada doua cheesecake cu banane, insa ma voi axa mai mult pe ultima dintre ele, in care am folosit doar branza mai fina (mascarpone, etc), fata de prima in care am folosit si branzica de vaca.

Ingrediente (10-12 portii):

– 3 banane coapte;

– 200 grame biscuiti de unt (am preferat varianta asta, in locul celor clasici, digestivi);

– 50 grame unt;

– 100 grame zahar brun;

– 200 grame branza Philadelphia;

– 250 grame mascarpone;

– 3 oua;

– o lingurita extract vanilie;

– o ciocolata de calitate, cu lapte, speciala pentru dulciuri;

– 100 ml lapte;

– 100 ml smantana lichida.

Preparare:

Am sfaramat biscuitii de unt si i-am amestecat cu 50 grame de unt topit, apoi am intins bine compozitia in vasul special pentru cheesecake, presand-o, apoi am bagat vasul in cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade (uneori eu coc aceasta compozitie, in loc s-o bag la frigider, e doar o simpla alternativa).

Am mixat apoi impreuna, bine-bine, branza de Philadelphia, Mascarpone, cele trei oua, doua banane, zaharul brun si o lingurita de extract de vanilie.

Dupa ce blatul din biscuiti s-a copt un pic iar amestecul de ingrediente s-a omogenizat pe deplin, l-am turnat pe acesta din urma in vasul cu blat de biscuiti.

Am pus apoi compozitia la cuptor, la 180 de grade pentru aproximativ 45-50 minute, sau pana cand suprafata este rumenita si usor intarita. Am taiat apoi o alta banana in felii subtiri pe care le-am asezat apoi peste blat, uniform. Ca doar n-as fi avut banane doar in compozitie, ci si in stare bruta, nu?


Am preparat si sosul de ciocolata, topind/amestecand ciocolata menajera de calitate, 100 ml lapte si 100 ml smantana lichida. Am turnat apoi sosul peste stratul de banane. Nu am facut mult sos, ci doar cat sa acopere putin. Voi faceti insa cum vreti :).

Normal, am lasat cheesecake-ul sa se raceasca un pic, apoi l-am bagat la frigider mai multe ore. La final, cam asa a iesit:

Si apoi am servit, cu mare pofta :). Rece, gust calm de banane, gust fin de crema de ciocolata, textura fin grunjoasa si dulce-untos parfumata a blatului de biscuiti (pff…ce descriere, m-am udat de pofta doar citind).

Va doresc numai bine!

 

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


10 comentarii »

  1. O adevarata nebunie.Mi-ai facut pofta de ceva buuun si nu am nici un dulce in casa:(. Arata foarte bine,felicitari!

  2. senzational!

  3. Iamiiii! Fructe cu ciocolata… Siguuuur fac si eu in weekend. Daca mai am rabdare pana atunci 😀

  4. Ce mult imi place..delicios!!

  5. ce bunatate, Cristi !!

  6. Va multumesc mult de tot :).

  7. […] ca sunt intr-o faza “cheesecake” – dupa cel cu banane acum am facut unul pe baza de unt de alune, ca inspiratie dupa o reteta de Craciun a Nigellei […]

  8. foarte bine arata!super reteta

  9. Arata minunat si este si usor de facut 🙂 Felicitari! Vreau sa incerc si eu reteta 🙂

  10. […] dupa acest articol ma calmez cu mania “cheesecake”. Daca totusi iubiti subiectul aveti AICI reteta de cheesecake cu banane si AICI reteta de cheesecake cu unt de alune […]

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>