Home » HOT, RETETE

Supa crema de ciuperci de padure cu migdale

17 February 2012 HOT, RETETE 4,976 views 4 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Trebuie sa marturisesc ca sunt total atipic cand vine vorba de gatit. Mie nu-mi place prea mult sa gatesc ciorba de vacuta, ciorba de pui sau mai stiu eu ce reteta clasica. Nu ma atrag din punct de vedere al gatitului. Mie imi place sa ma joc in bucatarie, sa deschid usa frigiderului si usitele de la dulapuri, sa ma uit dupa ingrediente si pur si simplu sa-mi vina pe loc o idee legata de ce vreau sa gatesc. Si ma apuc apoi, incropind si gandind pe loc, din aproape in aproape. Asa s-a intamplat si in cazul de fata.

Ingrediente (4 portii):

  • un litru de supa de legume sau de pui;
  • 150 grame ciuperci galbene – galbiori / bureti galbeni (chanterelle / girolle)
  • 150 grame ciuperci ghebe (porcini)
  • un pumn de migdale;
  • putina smantana lichida;
  • 30 ml vin alb;
  • fulgi de chilli;
  • ulei masline;
  • sare, piper.

Preparare:

Ciupercile porcini (ghebe) le-am avut in varianta uscata/deshidratata, asa ca le-am tinut 2-3 minute in apa fierbinte pana cand au revenit la normal. Ciupercile galbene – galbiorii (sau chanterelle in engleza, girolle in franceza) le-am avut aduse din Suedia si depozitate in congelator. Ambele tipuri sunt ciuperci clasice de padure, nu de sera.

Am folosit un litru de supa clara de pui (se poate folosi fara probleme supa de legume) pe care o am in congelator in pungute – o pastrez cand fierb pui sau fierb legume. Deobicei folosesc supa de pui pentru risotto, acum am folosit-o pentru aceasta crema de ciuperci.

Am pus la incalzit litrul de supa de pui, am turnat 30 ml de vin alb, am adaugat cele doua tipuri de ciuperci si am asteptat pana cand totul a inceput sa fiarba.

In acest moment am introdus blenderul de mana si am amestecat pana am obtinut o crema consistenta. Am adaugat apoi cam 3 linguri de smantana lichida, sare, piper si am mai amestecat putin.

Intre timp am tocat marunt migdalele, le-am amestecat cu putin ulei de masline si putini fulgi de chilli si le-am sotat 2-3 minute intr-o tigaie, pana s-au rumenit/prajit.

La final de tot am pus doua polonice de supa-crema in farfurie, am adaugat migdalele rumenite – pe centru, si am stropit totul cu putina smantana lichida plus am facut si un cerculet/contur din ulei de masline extravirgin.

Va doresc numai bine!

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


4 comentarii »

  1. Cred ca-i un deliciu.Imi plac ciupercile,imi plac migdalele si-mi place mancarea picanta.

  2. Vai de capul meu … mi sa facut o pofta asa de dimineata :X , de niste ciuperci !

  3. Cat timp trebuie fierte ciupercile? Multumesc.

  4. Supa crema de ciuperci e preferata mea, dar asta m-a dat gata!

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>