Home » HOT, RETETE

Pui în vas roman cu fasole verde, cartofi și ceapă roșie

8 March 2010 HOT, RETETE 10,136 views 17 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

De multe ori uităm că simplitatea rețetelor și simplitatea alegerilor pot duce tot la rezultate spectaculoase în bucătărie.
De multe ori combinăm carne cu legume cu fructe cu condimente cu arome cu mirodenii cu verdețuri cu uscăciuni cu sosuri cu x cu y cu z și cu alfa și cu gama și cu omega și cu tot ce e pe lumea asta, Amin!
Însă…….
Există căi prin care putem să mâncăm gustos doar din câțiva pași, fără  a folosi exces de condimente și de arome, fără a da bani mulți, fără a sta pe căutare pe net, fără a dori să impresionăm.
Pur si simplu facem de mâncare cu suflet și mâncăm. Și ne place.

Asta am făcut duminică, atunci când ne-am gândit să folosim un pui, fără piept (care ne așteaptă separat în congelator acum), și să-l facem în vasul roman, la cuptor, doar cu câteva legume, sare, piper, și maximum un condiment. De bază, simplu.

Și așa a ieșit puiul nostru în vas roman cu fasole verde, cartofi galbeni și ceapă roșie :). Am scos pielița de la pui (în afară de aripi, unde e greu), am udat înainte vasul roman, am tăiat cartofii în felii mari, cu coajă cu tot, am folosit fasole verde congelată, ceapă roșie tăiată în bucăți mari, usturoi, ulei de măsline și oregano, singurul condiment pe care l-am folosit (în afara clasicului piper negru).

Am fost curioși de cum va ieși combinația fasole verde/cartofi în același preparat, însă a ieșit foarte, foarte bine, s-au complet nesperat de gustos. Și gustul cepei roșii coapte a fost de vis, dulceag precum o mângâiere drăgăstoasă de mamă. Nu mai spun de coaja cartofilor……
Uitați-vă doar la poza asta de jos și sper să mă înțelegeți! Că-mi venea să iau vasul roman în brațe, să mă așez pe canapea cu el pe genunchi, să mă frigă și să mănânc direct cu mâna din el, uitându-mă la TV :).


Cam 90 de minute totul la foc mare, masa pusă, furculițele în mână, aburi gustoși răvășiți prin toată casa, urarea reciprocă de poftă bună și asta a fost totul. O masă gustoasă și simplă, așa cum trebuie să fie de multe ori.
Vă doresc o săptămână deosebită!

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


17 comentarii »

  1. Arata incredibil si ceapa aia rosie are un gust atat de buuuun. Pana sa descopar oala romana si sa o folosesc nu eram prea increzatoare. In afara de peste orice tip de carne il pun in oala. Mi se pare ca are un gust fantastic. Nu am incercat sa fac sarmale caci nu stiu cum ies dar o sa incerc.

  2. @Quinzelle – da, ceapa rosie m-a dat pe spate. Da, cred ca va urma si la noi, cat de curand, o oala de sarmale facute la vasul roman.
    Multumesc.

  3. N-ai facut sarmale in vas roman, pana acum? Inseamna ca n-ai facut sarmale, believe me!

    TIP: Dupa ce ai inmuiat bine vasul roman cu tot cu capac si ai asezat sarmalele, sucul de rosii si putina afumatura, ca stiu ca-ti place ;), mai pune o ceasca sau chiar 2 de apa peste ele, pt ca o sa-ti iasa prea uscate.

  4. Emiru merci pentru tip. Acum chiar o sa fac sarmalute pentru ca mi s-a facut o pofta nebuna. 🙂

  5. @Emiru – pai n-am avut cand fiindca nici nu facem sarmale des. Daca am facut o data in astia 2 ani de Irlanda…….

  6. Deh, asa-i, Guinnessu nu prea merge rulat in foi de varza 😀

    Da’ un Irish stew ai bagat?
    Placinta din aia cum am mancat la pub-ul din Unirii ai invatat sa faci?

  7. :).
    Stii care-i faza cu placintele alea, de la Irish Puburile romanesti? Ma crezi daca-ti spun ca NU exista asa ceva in puburile, localurile, resturantele din Irlanda?
    Se gasesc mai degraba in UK, in Irlanda aproape deloc. Poate ai norocul (chior) sa dai cine stie unde peste un local care sa faca Shepherd’s Pie, dar atat.
    In rest nimic, nu sunt specifice aici, deloc.
    Combinatii de papa cu Guinness da, sint, asta da :).

  8. Chiar m-ai convins sa-mi cumpar vas roman. Am avut unul, dar s-a ratacit pe la oameni de bine!
    Si pozele astea sfidatoare…!

  9. Pai, ia te rog, fa shopping :).
    Multumesc.

  10. m-am trezit pornita sa fac azi aceasta reteta, dar din cauza ca nu aveam cartofi in casa si nu am avut chef de iesit i-am inlocuit cu mere 🙂 rezultatul a fost uimitor 😉

  11. sunt in cautare de aragaz independent nu incastrabil. imi trebuie cu cuptor cu broiler/grill sau cum i-o zice,eventual ventilatoare, bec si timer. din pacate dimeniunea is a must : 50-55 cm.

    ceva recomandari?

  12. […] Vaxxi, WhiteWolf, Zeneseu, Lucia Verona, Oana, Vania, Adi Hădean, Bucătaru’ Maniac, Cristi, Proiect Nehoiu, Raluk, Ştiu un loc, Xplorio, Achilianu, Ana, Ana Maria, Andrei, Băiatu’ […]

  13. Hristos a Inviat !!! Minunata reteta si eu sunt fidela vasului roman, excelent fragezeste orice carne si combina aromele . Spor in toate va doresc ,
    Silvia

  14. Adevarat a Inviat! Multumim la fel.

  15. De fiecare data cand vad ce poate iesi dintr-un cuptor, acasa imi spun:
    Gata imi iau aragaz.
    Cred ca la toamna.
    Oricum pozele fac cat 1000 de randuri scrise.
    Bravo

  16. Cristi, m-ai dat pe spate cu combinatia asta! am uitat complet de vasul roman, acum un an faceam si eu combinatii din astea de trei legume si ceva carne si ieseau foarte foarte bune! Ia sa scot eu vasul ala de la naftalina 😛

  17. Ma bucur. La treaba atunci :).

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>