Home » HOT, TENTAŢII

Șofranul, cel mai scump condiment din lume

3 February 2010 HOT, TENTAŢII 72,206 views 46 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

În cazul în care nu știați, aflați că șofranul este cel mai scump condiment din lume, prețul unui kilogram pe piața mondială fiind undeva în jurul a €4.000 pentru un kilogram. E vorba despre șofranul pur, adică firicelele roșii parfumate. Șofranul praf din comerț, pe care-l găsiți în sticluțe în magazine, conține în mică măsură șofran pur, fiind amestecat cu alte condimente mai ieftine, printre care curcuma (turmeric).

La prima vizită în Spiceland, magazin arăbesc mare din Dublin, am cumpărat o cutiuță mică de șofran pur, cu diametrul de 5 cm (foto). Are 0,6 grame și am dat €5,25 euro pe ea. E un produs iranian care are și certificat ISO 9001. Într-adevăr, este foarte puternic, doar câteva firicele parfumând și colorând un litru de apă călduță în doar câteva secunde.

Se folosește în special pentru preparatele indiene, iraniene, marocane, tunisiene, în special la orezuri, însă spectrul țărilor și al preparatelor e ceva mai larg, și Spania sau Portugalia fiind consumatoare de șofran.

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


46 comentarii »

  1. Buna seara

    As dori sa cumpar sofran. Cum sa procedez?
    Multumesc

  2. Buna,iubesc plantele,incerc sa cultiv aproape tot ce merge la noi,apreciez mult comentariul in care se spune ca noi descoperim ce
    altii stiu de 2000 de ani ba avem si un apetit al naibii pentru a neglija si distruge tot ce ne inconjoara fara a ne asuma nici o responsabilitate.Referitor la modul de cultivare ma voi documenta si voi reveni.

  3. Buna ziua,

    Am pe cineva din Iran care a venit recent in Romania cu sofran pur (cateva grame, o cantitate destul de mica, pentru gatit), dar care acum vrea sa il vanda. Este un condiment desavarsit, de aceea am vrea sa discutam cu bucatari care gatesc in restaurante, ca sa il valorifice la adevarata lui calitate. Daca va intereseaza sau stiti pe cineva care lucreaza la restaurant, v-as fi recunoscatoare daca mi-ati da de stire.

    Cu drag, Raluca

  4. Am un amic in Italia interesat sa vanda sofran original, intreg, deci nemacinat. Nu stiu la ce anume se foloseste (in afazra de colorarea orezului sau pilafului) si in cazul meu e valabila zicala “ce stie tziganul ce-i sofranul …”. Cateva vorbe despre valoarea terapeutica am citit aici pe acest forum.

  5. buna am lucrat in spania 11 ani cu sofran am de vinzare sofran spaniol care este cel mai bun si bulbi doar in luna lui iulie pentru mai multe detali sunatima la nr 0749563202

  6. Buna ziua , am aproximativ 450g de sofran din cultura proprie ( cultura se afla la 20 de kg de bucuresti in comuna 1 Decembrie) , si as dori sa il vand , stiti cumva pe cine care doreste sa cumpere?

  7. Mie mise pare grozav sofranul,e cel m-ai scump din lume,dar este un condiment sanatos,si ami plac chestiile sanatoase. 🙂 🙂

  8. am de la mama mea un soi de sofran care nu este din bulbi
    creste ca o planta cu flori ca niste capsule, iar petalele lor sunt niste filamente lungi de culoare galben portocaliu spre rosu ca cele din pozele aratate de voi
    mama le folosea la colorarea cozonacilor, a tuicii, a prajiturilor etc
    acum eu sunt debusolata sa vad ca sofranul este din bulbi si nu din seminte
    am nevoie sa stiu adevarul
    brandusa este otravitoare si cum sa obtii filamente galbene din petale violet?
    multumesc!

  9. buna ziua. am în vînzare floare uscată de șofran- calitate buna. crescut in moldova. pret negociabil! +37369070062

  10. Cumpăr șofran întreg nu măcinat calitate buna

  11. Contact whatsapp 00393283439501 cumpăr șofran roșu întreg nemacinat calitate buna

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>