Home » HOT, RETETE

Rețetă: Pizza cu pește afumat pe piatră încinsă

8 January 2010 HOT, RETETE 7,233 views 17 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

V-am spus că iubesc din ce în ce mai mult și mă simt din ce în ce mai atras de bucătăria mediteraneeană. Și cum Italia e una din cele mai importante bucătării din acest spectru, azi vă ofer propria rețetă de pizza mediteraneeană cu pește afumat.

Blatul l-am făcut normal, din apă ușor încălzită, făină, drojdie (solidă), un praf de sare și, lucru important, puțin zahăr, ingredient care face minuni pentru blatul de pizza atunci când intră în contact cu sarea și cu drojdia.

La partea de ingrediente am folosit un macrou afumat de vreo 300 de grame – pe care l-am mărunțit, o mingiuță de mozarella, mai multe foi de busuioc proaspăt mărunțite, o ceapă albă tăiată rondele (aș fi folosit ceapă roșie, dar nu aveam în casă, din păcate), o jumătate de roșie tăiată rondele, sos de roșii cu ardei gras în el, verdețuri uscate și, la final, stropi de ulei de măsline extravirgin.

Am intins blatul (subțire) pe piatra făcută cadou de la prieteni (da, îmi fac pizza pe piatră specială 🙂 ), ușor încălzită, și am dat pizza pentru 15 minute la 200 de grade, însă am verificat după 10′. Cu 5 minute înainte de final, am pus și puțin cașcaval organic ras pe deasupra.

A ieșit excelentă. Una dintre cele mai gustoase pizza pe care le-am făcut vreodată în casă. Pe margine, acolo unde l-am întins foarte subțire, blatul a ieșit crocant, în rest, sub partea cu ingrediente, a ieșit moale. Peștele afumat i-a dat un gust aparte iar stropii de ulei de măsline și frunzele de busuioc au insuflat aroma mediteraneeană atât de plăcută.

——————————————–

Pentru luni dimineață, stați pe poziții, fiindcă voi veni cu o rețetă surpriză! Vă spun doar două ingrediente: scallops (cred că e carnea de scoică mare, în română) și sfeclă roșie. Însă e mai mult decât atât, pentru unii va fi chiar surprinzător. Eu sper să fie pentru toți :).

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


17 comentarii »

  1. […] Rețetă: Pizza cu pește afumat pe piatră încinsă […]

  2. Super! imi place tare mult pestele…asa ca asteptam cu interes si reteta de luni!

  3. arata super .bine ai revenit cu noul blog .la mai mare pt anul asta,numai bine

  4. @cristian dumitru,
    Multumesc la fel, toate bune!

  5. mmmmm! imi ploua in gura!

    Vreau si eu o piatra din aia! Uite de aia cateodata (nu prea des) imi vine sa emigrez. Pe aici e tare greu sa gasesti ustensile de bucatarit mai speciale.

    As vrea sa te intreb, daca imi poti spune si nu e vreun secret profesional, cantitatile pe care le folosesti pentru blat. Asta pentru ca eu folosesc aceleasi ingrediente ca si tine, dar blatul imi iese cam gros. As vrea un blat subtire ca in poze! 🙂

  6. @brindusa,
    Cred totusi ca se poate gasi atfel de piatra si in Romania, sper sa nu ma insel.
    O sa incerc sa-mi dau seama acum de cantitati, fiindca mereu fac din ochi sau “din mînă”, ca sa zic asa.
    Cred ca am pus maxim 200 gr faina, vreo 70-80 ml de apa calduta, un praf de sare si unul de zahar cat apuci cu 3 degete, drojdie cam cat jumatate de nuca mai micuta.
    Insa am intins bine blatul, conteaza si asta, l-am intins de maximum 2 milimetri, cred.
    Insa asa-mi place mie.
    Bafta!

  7. Wow! Ce super arata!Si noua (mie si sotiei) ne place foarte mult pizza, visul meu e sa am un cuptor (lemne/vatra) pentru pizza..deocamdata n-avem unde-l pune:) Dar pe viitor..Am incercat pizza doar la cuptor electric de cand suntem in Irl, iese ok as putea zice. Mai ca as incerca si eu o piatra, dar n-am idee pe unde as putea gasi..Poate ne dai un pont Cristi 🙂 Multumim!

  8. Oh, da, daca as avea curte, fie si aici, micute cum sint, mi-as face automat un cuptor de pamint cu vatra……..mama mama :).
    Piatra…….uite eu am vazut si in magazine gen Dunnes Stores, sau, mai nou, am vazut in magazine puse exact linga raioanele cu frozen pizza. Cred ca vei gasi.
    Mai incearca la Boots, unele magazine au si produse din spectrul asta.

  9. Arata bine in fotografii, sunt convins ca a fost si foarte gustoasa desi mie imi place la pizza sa pun si putine ciuperci.

  10. Pai………sint mai multe tipuri de pizza…nelimitate :).

  11. O sa caut chiar saptamana asta, Cristi!Piatra asta e simpla, o bagi in cuptor banuiesc, nu?

  12. Da, direct in cuptor, la foc mare, nu mediu. Ar fi bine sa fie deja incinsa cind pui pizza pe ea, dar e destul de greu, macar calduta sa fie.
    Ai grija, ca se face repede.

  13. Revin cu inca o intrebare Cristi, ai pus macrou afumat de felul celui pe care il gasesti la Tesco la raftul de peste proaspat/smoked? Sau e conservat cumva?

  14. Nici unul, nici altul – al meu e luat din Lidl, e un macrou mare intreg afumat si vidat, cred ca e €1,99.

  15. Gata!Am achizitionat piatra!Am gasit-o la un magazin undeva pe o strada care da in Grafton Street.Asa ca o sa o incercam curand!

  16. Vezi sa nu te astepti la o minune. Conteaza si cum faci blatul si ingredientele folosite :).

  17. in loc de piatra cumpatati 4 caramizi ( nu portocalii, sunt unele gri de piatra) 😀 ieftin si pratic. iese o pizza….super

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>