Home » GURMANDUL ROMAN, RETETE

REŢETĂ: Curcan cu brînză de burduf şi legume, la cuptor

7 October 2007 GURMANDUL ROMAN, RETETE 2,551 views Un comentariuTrimite pe mail Trimite pe mail
Testăm restaurante, dar mai mîncăm şi acasă! Sîmbătă seară, pentru că n-aveam chef de ieşit, ci ne-am odihnit toata ziua, am preparat friptură din pulpe de curcan la cuptor, cu legume şi brînză de burduf.
INGREDIENTE: Două pulpe de curcan, o legătură de broccoli, ciuperci proaspete, dovlecei, brînză de burduf de la munte, cîţiva căţei de usturoi.

PREPARARE: Tava de la cuptor se unge cu ulei de măsline. Pulpele se crestează. Separat, se face puţin amestec din sos de soia, ulei de măsline, busuioc şi condimente pentru pasăre. Pulpele se ung cu acest amestec, iar în interiorul crestăturilor se introduce brînză de burduf. Broccoli, dovleceii şi ciupercile se taie bucăţele, după preferinţe, şi se pun lîngă pulpe, cu puţin praf de sare peste ele. Se bagă la cuptor. Se întorc pulpele după aproximativ 15 minute, se mai lasă încă 10 minute, şi apoi se pune puţină apă în tavă, pentru înnăbuşire. Se mai lasă încă 20 de minute. Asta e tot. Pofta bună!

Cristi Roman, editor

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


Un comentariu »

  1. Arata foarte bine. Salivez cand ma uit la poze. Banuiesc ca sunt pulpe de curcan congelate?
    Ma gandesc sa incerc si eu reteta cu niste curcan domestic :)(am o sursa la bunicii prietenei) dar o sa trebuiasca putin schimbata reteta, ca timp de preparare.

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>