Home » Calatorii culinare

Calatorii culinare

(Pagina in lucru, la data de 30 aprilie 2012)

Această pagină este dedicată calatoriilor culinare efectuate de mine în diferite țări ale lumii. Veți regăsi mereu materiale proprii, cu fotografii proprii, necopiate de pe alte siteuri sau “inspirate” din alte părți.
Sper să fie de ajutor celor care călătoresc prima oară într-una dintre aceste țări. Important: veți observa că nu întotdeauna se vorbește de mîncarea tradițională din țara respectivă, ci pur și simplu de experiențele culinare întîlnite.

Prin urmare, lectură plăcută! Lista experiențelor culinare internaționale, în ordine alfabetică:

ANGLIA (perioada calatoriei: mai 2009)

Reportaj Londra 1: Mîncarea de pe stradă
Reportaj Londra 2: Chinatown
Reportaj Londra 3: Magazinul Harrods
Reportaj Londra 4: Caraibe, Sushi, Migdale

ESTONIA (perioada calatoriei: iunie 2011)

Jurnal de Estonia (1): O saptamana in restaurantul Vilde, alaturi de Nico Lontras
Jurnal de Estonia (2): La piata din Tartu si prin oras
Jurnal de Estonia (3): o zi in padure cu mancare, soare si tantari

FRANȚA

Paris (perioada calatoriei: septembrie 2008)
Paris 1: Foie Gras
Paris 2: Falafel și Midii
Paris 3: Coq au Vin
Paris 4: O piață arabă
Paris 5: Final de călătorie

Sudul Frantei (perioada calatoriei: octombrie 2011)
(va urma)

GRECIA (perioada calatoriei: septembrie 2009)

a. Lupta cu gyrosul
b. Tavernele din Keramoti
c. O masă perfectă în Keramoti

IRLANDA (perioada: din martie 2008 pana in prezent)

a. PAPABUN la Dublin, partea 1: fish and chips
b. PAPABUN la Dublin, partea 2: revelația Seafood Chowder
c. PAPABUN la Dublin, partea 3: cina de la Johnnie Fox Pub
d. PAPABUN la Dublin, partea 4: Town, restaurant recomandat de Michelin
e. Jurnal irlandez: iubesc pîinea locală
f. Jurnal irlandez: laptele din Irlanda
g. Fish&Chips la Leo Burdock
h. Taste of Dublin, festival culinar
i. Cum arată o piață de legume din Dublin
j. Festival of World Cultures, Dublin
k. Marmelada de whiskey și de portocale
l. Cum sînt restaurantele din Dublin
m. Reportaj Paulaner Oktoberfest Dublin

ITALIA

Milano (perioada calatoriei: noiembrie 2010)
O pizza mancata la Milano

Sicilia (perioada calatoriei: martie 2010)
a. Jurnal de Sicilia 1: Cum mă îndrăgostesc și mai mult de paste
b. Jurnal de Sicilia 2: Pizza, la mama ei acasă
c. Jurnal de Sicilia 3: Pește și fructe de mare
d. Jurnal de Sicilia 4: Cannoli și cassata, vedetele dulciurilor
e. Jurnal de Sicilia 5: Street food
f. Jurnal de Sicilia 6: Piețele de mâncare

Campania (perioada calatoriei: mai 2013)
a. Patru zile in Napoli.
b. Trei zile in Sorrento

MAROC (perioada calatoriei: martie 2009)

a. Jurnal Marocan 1: Cura de ceai de mentă şi de suc de portocale.
b. Jurnal Marocan 2: Tajine – felul tradiţional marocan.
c. Jurnal Marocan 3: Unde este indicat să mâncaţi.
d. Jurnal Marocan 4: Clătite, McArabia, Shaorma, Dulciuri.
e. Jurnal Marocan 5: Masa de peşte din Essaouira.
f. Jurnal Marocan 6: Condimente, harira, pizza şi ulei de argan.

OLANDA (perioada calatoriei: noiembrie 2011)

Jurnal de Amsterdam (1): In patria heringului si a cascavalului
Jurnal de Amsterdam (2): O cina traditionala

 

PORTUGALIA (perioada calatoriei: noiembrie 2009)

a. 5 zile în Portugalia.
b. Portugalia: 1 Pasteis de Nata/Belem.
c. Fotoreportaj: Portugalia între bacalhau, caracatițe și vin verde.
d. Portugalia 2: La colț de stradă – castane coapte și ginjinha.
e. Portugalia 3: Meniu românesc, hamburgao și mașini de cusut.

SCOTIA (perioada calatoriei: noiembrie 2009)

Două zile în Glasgow, Scoția

SPANIA

Barcelona (mai 2007)
a. Barcelona culinară: Paella și fructe de mare.
b. La Boqueria – piata centrală din Barcelona.

Valencia si Madrid (iulie 2010)
a. Jurnal de Spania 1: Madrid – primul episod
b. Jurnal de Spania 2: Madrid – O piață gourmet și creveții bunicului (VIDEO)
c. Jurnal de Spania 3: Madrid – churros si ciocolata calda
d. Jurnal de Spania 4: Valencia – peste, fructe de mare si legume la grill
e. Jurnal de Spania 5: Mercado Central – Valencia
f. Jurnal de Spania 6: Valencia – paella si horchata

SUEDIA

Are&Ostersund (perioada calatoriei: mai 1998)
(va urma)

Stockholm (perioada calatoriei: august 2011)
a. Jurnal de Stockholm (1): Orasul si mancarea de pe strazi
b. Jurnal de Stockholm (2): Pietele de mancare indoor si outdoor
c. Jurnal de Stockholm (3): Skansen – “Muzeul Satului” in varianta suedeza
d. Jurnal de Stockholm (4): Vasa – comoara de pe fundul marii. Si o degustare traditionala
e. Jurnal de Stockholm (5): O masa pe insula Fjäderholmarna cu cheful Suzanne Andersson

TURCIA (perioada calatoriei: august 1999)
(va urma)

UNGARIA (perioada calatoriei: mai 2007)

a. Restaurant All You Can Eat în Budapesta.
b. Restaurant Mongolian Barbecue în Budapesta.

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.