Home » HOT, RETETE

Ouă cu sfeclă în trei rețete simple ca apa fiartă

9 July 2015 HOT, RETETE 4,083 views Un comentariuTrimite pe mail Trimite pe mail

Mic dejunul meu tinde sa fie unul tarziu, mai mereu, uneori aproape mai degraba de ora pranzului, decat de cea a diminetii. Proasta obisnuinta din trecutul de ziarist. Mai intai trebuie sa-mi savurez ceaiul verde (acelasi obicei de sase ani, neintrerupt), apoi ma pregatesc usor-usor de mic dejun. Asa functionez.

De o saptamana, adica din 1 iulie, am incetat sa mai mananc unt si paine la micul dejun, asa cum o faceam destul de constant. Ideea este ca vreau sa mai slabesc, insa nu depun mari eforturi, ci o iau incet. Asa ca acum mic dejunul meu este fie lapte + ceva cereale cu cat mai putin zahar, fie oua, in diferite combinatii.

Ei bine, tocmai de aceste combinatii va vorbesc astazi un pic. Si cum uneori am si mici accese de iubire pentru sfecla coapta, am zis “hai sa le combin, vad ce iese“. Prin urmare, cele trei retete usoare, rapide si simple de astazi pentru mic dejun sunt pe baza de oua si sfecla.

Mancare de oua cu sfecla si rosii

Simplu de tot: intai se caleste ceapa (eu am calit ceapa rosie/verde din curte), cam in acelasi timp se adauga cubuletele de sfecla coapta si rosii taiate bucati mici. Dupa ce ceapa, rosiile si sfecla sunt aproape gatite (sticloase) se adauga ouale (eu am folosit doua), batute nu prea mult, putin piureu de rosii, se amesteca de 2-3 ori, se da focul mic, se pune un capac si dupa 3-4 minute mancarea este gata. Sare, piper, alte condimente – dupa gustul fiecaruia.

Este teribil de gustoasa, este satioasa. Nu a iesit prea dulce fiindca au contrabalansat rosiile si piureul de rosii. Hearty mornin’ food.

IMAG6232

Ou ochi cu sfecla si parmezan

Bun, a doua mini-reteta pe baza de ou si sfecla este si mai simpla: incalzeste tigaia, adauga ulei de masline, lasa-l un pic, sparge usor un ou in tigaie, rade sfecla peste albus, rade parmezan peste galbenus, sare, piper, capac peste tigaie, doua minute.

Am servit oul cu feta adevarata si cu sfecla proaspata, in curte, profitand de soarele de dimineata al verii.

vfgsd

IMAG6250

Omleta cu sfecla si feta

Ultima reteta simpla este o ompleta clasica pe care insa am colorat-o cu sfecla rasa si feta. Simplu: unt topit in tigaie, am batut bine doua oua, am ras sfecla, am amestecat, am sfaramitat feta greceasca, am pus putina ceapa verde, am turmat tot acest amestec in untul topit si usor incins, am lasat totul sa se relaxeze un pic, apoi am amestecat usor cu spatula de lemn dar si miscand din tigaie cand stanga, cand dreapta. Am ridicat apoi o treime din omleta si am rasturnat-o peste mijloc, am facut la fel cu a doua treime din partea cealalta, am lasat ruloul de omleta un minut pe o parte, l-am intors apoi inca un minut pe partea cealalta si asta a fost omleta. Usor dulceaga, dar nu deranjanta, insa readusa cu picioarele pe pamant gratie gustului puternic al fetei de capra si oaie. Excelenta!

Ultima reteta este favorita mea, trebuie sa recunosc, si sper ca mai sunteti cu mine si dintre cei care cititi acum. Daca nu, uitati-va bine la sectiunea omletei, de mai jos, infipta in furculita. Imaginati-va gustul. Ou galben, unt, sfecla dulceaga, branza feta topita, sare, piper.

IMAG6251

fsdfsdfds

IMAG6260

Va doresc numai bine!

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


Un comentariu »

  1. sfecla este foarte sanatoasa

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>