Home » HOT, RETETE

Rapid&gustos: Pak choi cu chorizo

20 June 2014 HOT, RETETE 9,413 views 2 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Ieri am gatit prima oara cu pak choi – asa-zisa “varza chinezeasca”. Si a fost bine de tot. Am sa mai repet acest lucru. De mult timp voiam sa cumpar si sa gatesc pak choi, dupa ce am mancat in ultimii ani de mai multe ori, in diferite locuri, si mi-a placut de fiecare data.

Sotat rapid (stir-fry) sau abur – cele doua metode cele mai potrivite pentru a gati pak choi. Am ales fara prea multe framantari sa o sotez. Fiindca stiam ca am niste chorizo in frigider, plus morcovi si ardei capia. La fix. Putina verdeata, putin usturoi, sare, piper, ulei masline. Fericire.

Ingrediente:

– doua bucati mici de pak choi;

– un morcov mare;

– doi ardei capia;

– 100 grame chorizo, feliat;

– ierburi uscate;

– doi catei usturoi;

– sare grunjoasa, piper, ulei masline.

IMAG3014

Preparare:

Morcovul – taiat betigase. Ardeiul – taiat fasii lungi. Chorizo – taiat felii subtiri. Imi vine sa pun in rama poza de mai jos si chiar cred c-o voi face.

IMAG3023

Pak choi spalat de 2-3 ori cu apa rece, apoi limpezit&stors bine apa.

IMAG3031

Hop cu feliile de chorizo in tigaia unsa cu putin ulei (nu mult, ca lasa si chorizo o gramajoara consistenta).

IMAG3029

Apoi in tigaie cu morcovii, ardeii si ierburile uscate. 2-3 minute, amestecat constant, 30 de secunde capac pus.

IMAG3033

Hop apoi cu pak choi-ul. Deasupra amestecului deja existent, apoi capac pus, pentru a se gati intr-o combinatie fericita de sotare + abur. 3-4 minute.

IMAG3034

Amestecat de 2-3 ori, firav, pak choi se inmoaie deja usor, inclusiv tulpina mai groasa, deschisa la culoare. Usturoiul vine si el. Apropo: presati usturoiul cu lama cutitului cu cateva minute inainte de folosire si lasati-l sa stea asa, sa-si intensifice aroma gratie uleiurilor interne care capata putere la contactul cu aerul.

IMAG3030

Ia uitati deja ce culori frumoase, proaspete si vii, cand mancarea este aproape gata.

IMAG3035

Se potriveste gustul din sare si piper, usturoiul isi face datoria sublim. Se pune in farfurie. Senzatia retetei vine de la tulpina de pak choi: usor moale, textura perfecta, cat sa patrunda dintii usor in ea. Supermancare. 15-20 de minute. Proaspat, mai degraba sanatos decat ne, gustos pana la cer. Cand gatesc asa simt ca viata are rostul ei clar. Gustul de chorizo in amestecul dulceag dat de morcovi si ardei, totul binecuvantat de pak choi-ul prietenos. Urme de sare grunjosa cu mangaieri de ulei de masline. Piperul este viata.

IMAG3040

Va doresc numai bine!

 

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


2 comentarii »

  1. profi!

  2. arata fenomenala farfuria

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>