Home » HOT, RETETE

Zgarie-nori vegetarian*

18 August 2013 HOT, RETETE 4,404 views 7 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

(*De cand lucrez in industria de restaurante din Irlanda, de mai bine de doi ani, m-am obisnuit cu faptul ca vegetarian inseamna fara carne, nu si fara lactate. Asa este aici si probabil si in Marea Britanie)

Intotdeauna am zis ca daca voi avea vreodata sansa de a lucra in propriul restaurant atunci voi avea grija ca si preparatele fara carne sa fie gustoase, savuroase, pline. De la gustari pana la fel principal. Prin urmare, preparatul de astazi se incadreaza pe acest calapod. Recunosc insa ca ma simt si inspirat de la o vreme, de cand am descoperit mai multe siteuri foarte bune, in engleza, aproximativ vegetariene.

Preparatul are la baza trei ingrediente principale: vinete, ciuperci, mozzarella. Si restul este important, insa doar completeaza fericit cele trei ingrediente vedeta. M-am tot gandit cum sa denumesc preparatul si pana la urma cred ca cel mai potrivit este “zgarie-nori vegetarian*”.

Ingrediente (pentru 4 turnuri zgarie-nori):

– doua vinete mari;

– 8 ciuperci mari sau 12 medii de tip bureti;

– doua bile de mozzarella;

– 100 ml ulei masline extravirgin;

– trei lingurite pesto verde;

– condimente de tip cajun.

IMAG0919

IMAG0926

Preparare (30 minute):

Dupa cum deja ati vazut in prima poza de sus, am feliat cele doua vinete (cam 1 cm grosime/felia), iar ciupercilor le-am taiat de tot codita inferioara, pentru a se putea rumeni uniform in tigaie.

IMAG0923

Am pus apoi la rumenit cateva minute feliile de vinete si ciupercile in tigaie de teflon, dar fara pic de ulei. Am avut grija doar sa se inmoaie un pic, nu sa devina foarte moi, fiindca urma procesul de gatire la cuptor.

IMAG0922

IMAG0927

Intre timp am preparat amestecul uleios cu care am uns fiecare felie de vanata, fiecare ciuperca si fiecare felie de mozzarella (cam 0,5 cm grosime): ulei de masline + pesto + praf cajun. Aceasta a fost alegerea mea, voi puteti sa va decideti asupra oricarui amestec de condimente/ierburi/etc.

Am inceput apoi asamblarea turnurilor: la baza cea mai mare felie de vanata, deasupra una de mozzarella, apoi una de ciuperci si apoi inca o data sau de doua ori acest proces, pana cand am finalizat turnuletele – ultima felie pusa trebuie sa fie de mozzarella. Am infipt cate un betigas (am rupt in doua cateva betigase lungi de frigarui, de exemplu) in fiecare turnulet pentru a le sustine in batalia cu caldura ce urma la cuptor. Poate preparatul vi se pare uleios, insa asezarea orizontala a ingredientelor, unul peste altul, a avut darul de a permite scurgerea uleiului.

IMAG0929

IMAG0935

Am introdus turnuletele la cuptor (preincins) la 160 de grade, pentru 10 minute, nu mai mult. Betigasul infipt in fiecare turnulet a fost miraculos, astfel se ducea naibii totul, se prabuseau fara speranta de salvare :D. Le-am servit cu iaurt natural, busuioc proaspat si ceva paprika pudra. Sa dea bine in poza, nu de altceva, numai ca pana am terminat eu preparatul se cam inserase si ultima poza, cea la care tineam cel mai mult, este cam vaduvita de lumina naturala, insa sper ca se vede totusi bine ceea ce am obtinut.

IMAG0939

Va doresc numai bine!

 

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


7 comentarii »

  1. Eu nu pot tine post multa vreme daca nu mananc branza sau cascaval, asa ca sunt de acord cu “vegetarienii” astia . Nu-i asa ca pun si o “lingura” de vizichi ?

  2. Super preparat, super prezentare.
    Mergea si un ardei capia.

  3. @Constantin – da, chiar doua :D.
    @Liliana – multumesc mult. Da, asa este ;).

  4. Deosebit, de abia astept sa prepar si eu turnuletele, o idee minunata. Multumesc Cristi.

  5. Eu as fi scaldat totul in sos de rosii, si-as fi inlocuit mozarella cu avocado bine, bine copt, dar bineinteles ca as manca oricand preparatul exact in forma prezentata! Azi esti vegetarian de-al meu 😉

  6. foarte ingenioasa si savuroasa reteta zgarie nori vegetarian!

  7. FOARTE APETISANTA. ITI PROPUN SA INCERCI SI O PARMEGIANA

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>