Home » GURMANDUL ROMAN, HOT, RETETE

Omleta cu avocado si branza cu mucegai

26 July 2011 GURMANDUL ROMAN, HOT, RETETE 9,110 views 10 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Imi place sa ma joc cand fac omlete, avand la dispozitie atatea si atatea ingrediente: de aceasta data a venit randul avocado-ului sa fie testat in omleta. Si tare bine se comporta!

Deja cred ca am ajuns la a treia astfel de omleta facuta in ultimele 8-9 zile, asa ca ma voi mai calma un pic :). Insa incercati-o si voi, si o sa vedeti unde duce combinatia de avocado cremos cald, branza cu mucegai topita si liantul format din oua proaspete.

Legat de avocado: recunosc ca doar de curand, aproximativ 4-5 luni, am inceput sa-l folosesc in mod regulat. Acum il pun si in salate, si in omlete…si in ce se mai gaseste.

Ingrediente (o portie zdravana):

trei oua de calitate;

jumatate de avocado copt;

30-40 grame branza cu mucegai;

cateva frunze de busuioc;

putin parmezan;

seminte de in;

sare, piper, ulei masline.

Preparare (15 minute):

Am taiat jumatatea de avocado in cubulete, am sfaramat cu mana bucata de branza cu mucegai si am amestecat totul cu cele trei oua. Am pus putina sare si putin piper. Tigaie de teflon, o ligurita de ulei de masline (deobicei pun unt, dar acum nu aveam), foc mediu. Apropo – NU gatiti ouale la foc mare, indiferent ca faceti omleta, oua prajite (ochiuri). In mod profesional ouale se gatesc la foc mediu: evitati si arderea si evitati si coacerea prea rapida.

Omleta astfel batuta devine usor verzuie – de la cremozitatea avocadoului.

Separat am mai tinut putina branza si putin avocado pentru a adauga la final de tot, mai mult pentru aspectul de poza, am ras parmezanul si am tocat cateva frunze de busuioc din mandra productie personala de la geam :).

Am decis sa mananc omleta impreuna cu doua fete frumoase: doua felii de paine de secara pe care le-am uns cu ulei de masline si le-am dat cu putin usturoi, dupa ce le-am rumenit insa. Priviti coaja feliilor, imaginati-va gustul cald, crocant, intens de paine de calitate cu arome de ulei de masline si usturoi :).

In momentul servirii am adaugat busuiocul tocat si restul de ingrediente tinute special pentru acest moment si am presarat si cateva seminte de in. Tare bun a fost!

Sa aveti o zi buna, prieteni!

 

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


10 comentarii »

  1. E super ca ai adaugat si seminte de in dar se pare ca ele, consumate intregi, nu au niciun efect, nefiind digerate. Prin urmare, trebuie macinate. Asa am citit si eu din mai multe surse, nu zic de la mine:)

  2. Buna Camelia,

    Asa e, am tot auzit asta dar n-am apucat sa le macin. Aici insa au fost puse 95% cu scop decorativ. Plus insa: o parte din ele sunt macinate automat de dinti :).
    Dar da, tot vreau sa le macin si nu am apucat/avut unde.
    Mersi.

  3. Ce minunatie ! ai folosit doua ingrediente dupa care ma dau in vant rau de tot.. avocado si branza cu mucegai!! cred ca-i dementiala omleta ! numai ca eu n-as putea manca semintele de in..;) o zi faina!

  4. @Dulcegarii culinare – multumesc la fel!

  5. sal cristi.am dat d blogul tau cautand retetele Laurei Calder.iti scriu acum aici,caci dupa ce am scris o pagina intreaga de mail,imi zice ca ceva la adresa de mail nu e in regula,desi am copiat-o de la contact de pe blogul tau.am citit despre jobul tau la euforia tv,super tare!uite de ce iti scriu:sunt fana a laurei calder,a emisiuni cu retetele ei frantuzesti(“Sa gatim frantuzeste”).doresc sa gasesc videoclipurile cu retetele emisiunii,sa gatesc urmarindule,pentru a intelege mai bine modul de realizare al retetei.caut fiecare reteta caci sunt ceva nou pentru mine,si arata delicios,sunt sigura ca gustul e la fel.chiar indragesc emisiunea,dar am pierdut multe episoade din cauza programului meu la servici.am gasit cateva postari pe youtube,insa sunt prea putine,si nu sunt full episode.din pacate pe foodnetwork.ca. videoclipurile nu sunt active,nu le pot viziona.pe siteul euforia,la retete,nu mai gasesc retetele Laurei.stiu ca in urma cu ceva timp,jumatate de an-un an,se gaseau cateva din aceste retete.am cautat aleatoriu la cateva din zecile de pagini de acolo,dar nu am gasit.te rog daca se poate posteaza retetele Laurei pe site,sau indrumeaza-ma la ele daca sunt acolo.sincer as fi super fericita daca mi-ai putea trimite retetele Laurei,ca tot le ai la indemana:)).cer cam mult,nu?incerc si eu.ti-am scris aici caci este cel mai recent post al tau.ms.o sa urmaresc blogul in asteptarea raspunsului.ms

  6. Buna Carmen, multumesc de mesaj.
    Din pacate videourile Laurei Calder nu mai pot fi urmarite, din motive de expirare de drepturi pentru online. Aici mai exista o singura reteta, insa doar scrisa, nu si video activ – http://www.euforia.tv/articol/cuisine/retete/video—te-gandeai-ca-poti-gati-ridichiile-si-castravetii-13506.html

    Imi pare rau.

  7. Salve!
    Fain de tot! Felicitari!
    Toate cele bune!!!

  8. Ah! Ah! Ce imi faci!!!! gata! Am plecat la bucatarie!!! Am in casa toate ingredientele, nu trebuie sa ies!!! Ce noroc pe mine. Pa!

  9. Foarte gustoasa si apetisanta aceasta “exotica reteta”.
    Si eu folosesc mult seminte de in, mai ales in ceriale intregrale cu iaurt sau lapte si ca efectul sa fie din plin eu le pisez intr-un pojar de piatra masiva. Succes in continuare!

  10. cum pot valorifica un avocado insuficient copt pe care l-am desfacut deja ? multumesc !

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>