Home » HOT, REPORTAJ FOODBLOG, VIAȚA ÎN DUBLIN

Fotoreportaj: Dublin Maritime Festival 2010

8 June 2010 HOT, REPORTAJ FOODBLOG, VIAȚA ÎN DUBLIN 21,642 views 12 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Si a fost iar Maritime Festival in Dublin, cele 4 zile anuale din iunie in care lumea vine in centrul orasului de-a lungul raului Liffey, pentru a admira diferite vase de navigatie si de a degusta specialitati culinare din lumea intreaga (AICI aveti minireportajul din 2009, iar AICI pe cel din 2008 – scuzati layoutul, e importat automat de pe vechiul blog).

Dupa mai bine de doua luni de vreme frumoasa in Dublin, cu soare si temperaturi de 20/23 grade constant, in ultimele zile a venit ploaia, iar temperatura se invarte pe la 15 grade. Asa am patit si duminica, atunci cand am fost la Maritime Festival 2010. Lucrul bun  fost ca desi am plecat tarziu de acasa, pe la 4 dupa-amiaza, la 4.30 cand am ajuns a stat ploaia de tot. Nice :).

Asadar, fara multe alte comentarii, decat punctuale, va ofer astazi nu mai putin de 26 de poze de la acest festival, pe care-l consider unul dintre cele mai de succes din cele care se tin anual in orasul nostru drag.

Pentru inceput, cateva imagini de ansamblu, ca sa intrati putin in decorul festivalului:

Aici aveti doua constructii noi din Dublin, un centru de congrese, in spate, si cel mai nou pod al orasului, rabatabil la 90 de grade,  Samuel Beckett Bridge, opera spaniolului Santiago Calatrava, care si-a pus amprenta in toata lumea cu creatiile sale albe si arcuite.

Si acum sa intram “pe treaba” :). Voi incepe cu cateva poze de la standurile olandezilor, care au venit cu cascavalurile dupa ei: o gramada de specialitati, care mai de care mai inedite. Dupa ce-am degustat vreo 10-12 sortimente, am plecat acasa cu un cascaval de capra si  busuioc.

Tot de la olandezi va prezint standul care vindea “dutch pancakes” – mici gogosele, facute insa din aluatul de clatite, mai ingrosat insa. Se servesc cu sos de ciocolata pe deasupra.

Mergem acum la standul unor nigerieni, care au pregatit gratare de pui, vita, peste si banane. Noi am luat o frigaruie de vita si o pulpa de pui, batute cu condimente nigeriene. Foarte bune.

Ca deobicei, spaniolii cu paella dupa ei :). Au avut paella cu fructe de mare, paella cu chorizo si cu pui. De data asta i-am sarit, nu i-am onorat decat cu niste poze.

Germanii au venit cu bere (s-a bifat una la baiatu’, weissbier – of course :)), covrigi, salamuri (mie nu-mi plac deloc salamurile germane, de fiecare data mi se pare ca toate cele 8-10 sortimente seamana 90% intre ele, plus le suspectez de niste treburi cam nenaturale bagate prin ele, cam mult adica), carnati pe grill (s-a bifat unul, la doua persoane :)), dar si cu niste gogosele fragede si dulci, bavareze. La asta m-am bagat eu cu foarte mult drag :).

Ah, n-am mai mancat din Romania asa ceva :). Ultima oara pe la Sinaia, parca.

Italienii si-au adus in Dublin zecile de specialitati dulci, din care am luat si noi la pachet vreo 6-7 sortimente diferite, majoritatea insa pe baza de migdale. Cam dulci, dar superbune.

Apoi, mi-am facut pofta cu un sandvis suuuuuperb, ciabatta incalzita pe grill, si umpluta apoi cu chorizo pe grill, ardei copti si rucolla. Exceptional, dar e firesc cand ingredientele sunt de origine mediteraneeana :). Am asortat cu o limonada proaspata, parfumata si cu menta.

In fine, un iaurt inghetat fara grasimi, delicios rau, si un foietaj subtire umplut cu spanac si usturoi, de la libieni libanezi.

In incheiere trebuie sa va mai spun ca a fost si Romania reprezentata la festival, printr-un cuplu de tigani romani, care aveau un stand de produse supercolorate pentru copii :). Toate prostiile de baloane, balonase, jucarii, jucarioare, in cele mai neasteptate si ciudate nuante si culori. Am intrebat-o pe doamna (cam 40 de ani, grasa si cu fuste) “cum merge treaba”, m-a studiat 3-4 secunde din picioare pana in cap, mi-a vazut camera de gat si mi-a zis: “Haoleo, n-ai vreo camera sa ma filmezi, da?”. Langa ea, la 3 metri, barbatul dansei, un nene cu mustata uriasa si cu o burta de 3 ori mai mare decat am avut eu vreodata, umfla de zor niste balonase cu ajutorul unei mici butelii cu gaz :). Niste mici cu mustar nu aduceau si ei :).

Ia spuneti voi, dragi prieteni, care dintre toate preparatele de mai sus v-a facut cea mai mare pofta? Acestea fiind zise, va multumesc pentru atentie si cinstesc o bere rece si buna pentru voi!

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


12 comentarii »

  1. iaurtul si foietajul de la libieni sau libanezi? In rest frumos, ce sa zic. am fost si eu la cateva festivaluri de genul asta si stiu cum e 🙂

  2. iaurtul de la irlandezi, foietajul de la libanezi :). clar :). mersi.

  3. Cristi, imi plac la nebunie reportajele astea ale tale! Si, din punctul asta de vedere, te invidiez (pentru ca ai parte de ele chiar le tine acasa).
    Ce mi-a placut mie cel mai mult? Covrigii aia nemtesti, din care am mancat si eu, sunt foarte buni. Si gratarul ala de peste cu condimente nigeriene… as fi infulecat unul. Ah, imi ploua in gura. Ma duc sa ma mai uit odata la poze.

  4. ei chiar nu ma asteptam sa fie si Kurtos Kolac…super; si satndurile cu branza arata nemaipomenit, te invidiez 🙂

  5. Cum adica ce mi-a placut mai mult?! TOT! (ca mi-e o foame de crap, desi vin de la restaurant…). Deja la sandwitch-ul ala mai aveam putin si muscam din monitor; mor de ciuda ca nu gasesc si pe la noi ciabatta buna.

  6. Alea e de la olandezii mei, ca aproape nimeni nu-i intrece la branzeturi – zic aproape, pt ca mai sunt si francezii.
    Eu sincer sa fiu ma uitam la corabii, ca sunt cam tot aceleasi tribarcuri pe care le-am vazut la festivalul de la Delfzijl (cei ce ma citesc au vazut poze cu iahturi, nu cu mancare, ca la Cristi).
    Insa tre sa recunosc ca sambusekul ala mi-a cam facut cu ochiul, ca si pestii aia care erau totusi cam arsi.

  7. Am lipsit si de data asta 🙂
    Super pozele.
    Sandvisul ala mi-a facut pofta si mi-a placut si standul cu “Dutch cheese” …poate si din cauza posterului din background 🙂
    Branza aia verde ce fel de branza e ?
    Apropo , nenea cu salamurile era roman ?
    Pacat ca nu s-a gasit si vre-un roman cu preparate traditionale, mici , carnati, bere.
    Eu cred ca avea mare succes. Daca se raspandea mirosul de mici , aduna lume pe o raza de 1 km.

  8. pfuai, ce te-ai mai lafait! Eu as alege gogoselele, claaar :)iar pe locul 2 la o diferenta minuscula – branzeturile de caprite :p

  9. poffertjes, poffertjes, poffertjes. am mancat o singura data dar au fost tare bune. aici le serveau cu zahar pudra, nu sos de ciocolata.

    si paella arata bine. dar eu vreau acum poffertjes :))

  10. @Adina
    ca tot ai pomenit branzeturile de caprite, in Olanda a aparut un trend cu lactatele de capra. Daca acum 1 an in afara de branza de capra nu gaseai nimic, acum au inceput sa apara si lapte dulce, si batut, si iaurt.

  11. […] intr-o duminica foarte calduroasa, 26-28 de grade, pentru vremea de aici in general. Si fiindca superbul Maritime Festival nu se mai organizeaza de 2 ani, din pacate – tinea 4-5 zile si avea loc chiar in centrul […]

  12. korlxndeickcnynhbypeljcrcrz

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>