Home » HOT, RETETE

Chifteluțe la cuptor din soia și năut

9 June 2010 HOT, RETETE 11,546 views 7 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

De cand avem in casa aproape in permanenta naut (si boabe, si faina) facem tot felul de experimente. Deja humusul a devenit prea banal si plictisitor :).

Asa s-a intamplat si acum cateva zile, cand am facut chiftelute vegetariene (pur si simplu, nu dintr-un motiv anume) din faina de naut si din granule de soia, ca ingrediente principale. Operatiunea este usoara, aveti nevoie doar sa detineti, evident, granulele de soia si faina de naut.

Ingrediente (pentru 20 de chiftelute medii):

– 100 grame soia granule;

– doua linguri faina de naut;

– patru catei usturoi;

– doua linguri ulei de masline;

– o ceapa;

– sare, piper, boia dulce, patrunjel.

Preparare:

Ceapa a fost tocata marunt in blender, granulele de soia au fost inmuiate 5 minute in apa calduta, apoi scurse foarte-foarte bine, usturoiul a fost maruntit si el, patrunjelul din productia proprie tocat cu spor. Apoi, intr-un bol, s-au amestecat aceste ingrediente cu faina de naut, uleiul de masline, condimentele prezentate mai sus.

Chiftelutele, aproximativ 20, au fost asternute apoi pe o tava acoperita cu hartie de gatit, si bagate la cuptorul incins, la 180 de grade. Au fost gata cam in 20 de minute. Ne-au placut, pentru ceea ce sunt si contin au fost chiar bune.

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


7 comentarii »

  1. ma bucur ca ai postat reteta asta! sa vada toate doamnele alternativa sanatoasa la clasicele chiftele prajite in ulei.
    eu le faceam doar cu soia si foarte multa verdeata (ceapa verde, marar, patrunjel, cu 2-3 oua si o lingura de faina) sub forma de de hamburgheri, dar am sa incerc si asa. nu stiu in schimb de unde pot lua faina de naut.

  2. Pai mai mult de-asta am pus-o, fiindca majoritatea oamenilor fac, din pacate, doar prajite in ulei, si fac mai ales pentru copii.
    Si nici nu trebuie sa le faca la copii d-astea vegetariene, le pot face din ce vor, vita, pui, etc, dar macar sa nu le mai prajeasca.
    Se fac absolut ok la cuptor si alea.
    cred ca la magazinele arabesti sa ai sanse de faina de naut – trebuie sa fie. chickpea flour se cheama.
    Multumesc.

  3. Daca te-ai plictisit de hummus, incearca niste falafel. Traditional si asta se face prajit, dar eu am incercat in cuptor si iese la fel de bun si mult mai sanatos. Seamana putin cu chiftelutele tale 😀

  4. Mersi, dar iti dai seama ca suntem la zi si cu falafelul :).

  5. si n-ai bagat tu putin chimion?
    Parca nu te-am auzit sa faci falafelul la cuptor? Tii secrete, care-va-sa-zica

  6. gasesti faina de naut si pe la plafar sau alte magazine de stil naturist. in bucuresti gasesti si la kilife, in amzei. io am carat un sac de doua kile de la viena acum vreun an si inca mai am din el… nu folosesc decit la onion bhaji!

  7. Super, o sa le incerc si eu, sunt pe gustul meu, chiar aveam pofta de ceva cu soia.

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>