Home » HOT, RETETE

Rețetă: Quiche cu spanac, brânză de capră, pui și usturoi

13 February 2010 HOT, RETETE 12,298 views 6 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Quiche este un preparat care aparține în prezent bucătăriei franceze, însă a fost inventat în trecut de către germani, mai exact în regiunea care acum aparține Franței, Lorraine, la granița nordestică a Franței cu Germania. Quiche reprezintă un aluat rece, sfărâmicios atunci când este copt, umplut apoi cu diverse toppinguri, în marea majoritate sărate, și care combină legumele cu carnea sau cu peștele, dar pot exista și în varianta complet vegetală.

Blatul pentru quiche este special și se face din făina, unt rece (proporție 2/1, adică 200 grame făină la 100 grame unt), apă foarte rece și sare. Fără drojdie. Apoi, se bagă la frigider, măcar o oră, ideal e să-l țineți peste noapte, însă e ok și o oră.

Apoi, cu acest aluat special rece, se tapetează diferite forme dorite, iar apoi umpluturile pot fi nenumărate. Noi am făcut ieri un amestec din spanac proaspăt călit, smântână lowfat, ouă, brânzică de vaci, brânză grasă de capră, usturoi verde, ardei gras roșu, usturoi uscat și piept de pui, sotat un pic înainte, alături de ceapă. Smântâna și ouăle sunt obligatorii, ca agenți de legare ai amestecului la cuptor.

Se bagă apoi formele la cuptor, la foc mare, aproximativ 20 de minute sau până când aluatul a căpătat nuanță aurie. Quiche se poate servi atât caldă, cât și rece, de la frigider. Eu prefer varianta caldă.

Quiche este un preparat foarte ușor de făcut, este al naibii de gustos, însă este caloric și nu foarte recomandat pentru pasionații de mâncăruri dietetice/complet sănătoase. Însa da, revin, e al naibii de gustos :).  O “plăcintă descoperită“, așa cum este alintată în Franța. Sunt convins că mulți dintre voi ați preparat deja această specialitate franțuzească. Dacă nu, la treabă, este foarte ușor de făcut. Nu vă luați napărat după formele noastre, mici și rotunde, quiche se poate face în tot felul de forme, imaginație să aveți.

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


6 comentarii »

  1. Wow ce bunatate ne prezinti tu aici, este una din preferatele mele, in toate combinatiile posibile….daca trecem peste faza “calorica ” .Salvez reteta sa o testez.

  2. Mmmmmmm ce bine arata, imi place mai ales ca faci portii individuale, coapte in formele alea micute. Eu pana acum am preparat in tavi intinse (ca cele de pasca de ex.) si impart cu generozitate felii prietenilor mei.
    E vreun pacat ca folosesc aluat foietaj, precopt in cuptor?

  3. @Sylvia – Multumesc.
    @Oana – da, 6 portii la 2 oameni, bun :). Nu e un pacat, si aluatul de quiche se poate precoace in cuptor, chiar sint multe retete asa. Dar e usor sa faci aluatul clasic de quiche.

  4. […] seara voi incerca sa gatesc Quiche cu spanac.  Prea mult imi place gustul lui ca sa il mananc doar din […]

  5. Hello, sunt curios, in Irlanda gasesti branza si lapte direct la producatori, sau numai in retele organizate? Exista locuri similare “oborului” de la noi?

  6. Mmm..nu prea gasesti, din pacate :(.

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>