Home » PAPABUN ÎN GRECIA

Jurnal de Grecia 2: Tavernele din Keramoti

25 September 2009 PAPABUN ÎN GRECIA 6,740 views Un comentariuTrimite pe mail Trimite pe mail

Partea a doua a călătoriei culinare în Keramoti de la începutul lunii septembrie (AICI e partea 1) se referă la mesele pe care le-am luat în tavernele din această mică localitate de la Marea Egee. Trei seri le-am petrecut în compania tavernelor, iar astăzi vor vorbi despre primele două. Următorul episod se va referi la ultima seară, care avea să fie și cea mai bună, una dintre cele mai bune mese de care am avut parte în ultimii ani.
Pînă atunci însă, hai să vedem cum au decurs primele două seri la masă. Normal, încă de la plecarea spre Grecia, am avut în cap cîteva obiective culinare: tzatziki, gyros (tratat AICI), pește, fructe de mare sau salatele. Prima seară ne-am petrecut-o la o tavernă chiar din piațeta centrală a micuțului port, la 3 metri de apă. Ce mi-a plăcut mereu la mesele din Grecia este imensul servețel de hîrtie sub formă de față de masă care-ți este adus, nou, cînd urmează să iei masa și care se strînge la final, ușurînd munca de curățare din partea chelnerilor.
Buuuun. Prima seara a însemnat următoarele: tzatziki (destul de slăbuț în comparație cu zilele următoare), sardine proaspete la grătar (excelente), feta prăjită, felii de vinete prăjite (delicioase), skordelios (iaurt amestecat cu cartofi și cu usturoi) și cam atît, alături de berea Mythos. Într-adevăr, prima seară a fost ceva mai light.
În a doua seară, într-o tavernă din aceeași piațetă, dar nu chiar atît de lipită de apă, am consumat așa: salată grecească (bună, dar incomparabila cu cea din ultima seară), creveți prăjiți (deși cînd i-am comandat scria clar grilled), calamari la grătar (buni), piept de pui la grătar (foarte fad, unul dintre cele mai proaste preparate de acest fel din viața mea, l-am lăsat jumătate în farfurie, uscat).
Cam astea au fost primele două seri – un plus major pentru sardinele la grătar, o notă medie ptr. tzatziki, vinete și creveți, și un mare minus pentru puiul la grătar. Avantajul mare s-a numit prețul plătit – cu adevărat mic, fiecare fel de mîncare fiind 2-3-4 euro.
Noroc cu ultima seară, care avea să fie cu adevărat spectaculoasă, din multe puncte de vedere. Dar despre acest episod, în cîteva zile.

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


Un comentariu »

  1. […] alte mâncăruri greceşti scrie tare frumos şi cu poze Cristi Roman aici, aici şi […]

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>