Home » FOODBLOG LA TULCEA, RETETE

Rețetă: Adevărata plăcintă tulceană/dobrogeană

14 September 2009 FOODBLOG LA TULCEA, RETETE 7,139 views 10 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

(Articol publicat  pe dietetik.ro)
De fiecare data cînd revenim în România, se întâmplă să ajungem și la Tulcea, măcar două-trei zile. Și, invariabil, de fiecare dată suntem serviți cu plăcintă tradițională tulceană. Caldă și a naibii de gustoasă încît cu greu mă abțin să n-o mănînc pe toată.
Și vorbesc aici de o tavă cu diametrul de 40 de centimetri.

Continuarea….AICI.

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


10 comentarii »

  1. se va comite a.s.a.p. 🙂 multam de reteta

  2. De-abia aștept să-mi spui cum a ieșit, și la formă și la gust. Aștept să văd pozele tale spectaculoase și gustoase.
    Cu plăcere.

  3. Cristi
    acum n-o mai da de gard. Asta e placinta dobrogeana. Nu tulceana, nu constanteana.
    Ce se vede in poza 3 este una bucata mana de soacra? 🙂

  4. Da, e 🙂 .

  5. Ce parere ai despre emisiunea lui Jamie Oliver in America ?? I-mi place episodul cu bucataria emigrantilor in New York

  6. Nu stiu cine esti si de unde scrii insa tocmai acum 5 minute am terminat de vazut acest episod, pe Channel 4, cu Jamie in NY, prin bucatariile imigrantilor.

  7. Si eu am facut placinta sata de citeva ori,o stiu de la o constanteanca,ca fiind placinta dobrogeana,iar in plus la brinza de vaci adaugi (aceeasi cantitate)telemea de oi data prin razatoare.Calda este o nebunie!Ultima oara am facut-o de Sfinta Mariea,am si pozat-o!

  8. Azi am facut-o!!! A mea seamana mai mult cu o pizza :)) (am pus poza pe Dosvida). Data viitoare ii pun zahar si stafide, sa nu mai imi ceara musafirii desert 😉

  9. Am vazut 🙂 Cred ca ai facut foile cam groase si nu au avut suficient ulei? Dar banuiesc ca a iesit delicioasa….

  10. Culmea e ca n-am pus toata faina (450g), in rest am respectat intocmai. (Apropo de reteta de Gyros, am folosit ulei de masline cold press cumparat din Grecia :))) Asta mi-o fi turtit placinta …hmm …

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>