Home » PAPABUN ÎN MAROC

Jurnal Marocan 4: Clătite, McArabia, shaorma, dulciuri

3 April 2009 PAPABUN ÎN MAROC 4,879 views 6 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

În episodul de astăzi vă ofer mai multe poze şi cu explicaţiile de rigoare. Practic, am ales să public un amalgam de poze legate de tot ce înseamnă micile experienţe pe care le-am întîlnit în Marrakech.
1. Clătitle marocane – sunt extrem de asemănătoare cu merdenelele româneşti (cel puţin cu cele pe care le mai cumpăram eu în Bucureşti). La ei se ung cu unt sau cu miere. De ele se ocupă doar femeile din Maroc, care nu m-au lăsat să le fac poză însă în exerciţiul funcţiunii:(. Noi am ales clătitele cu miere.

2. McDonalds-ul marocan – Da, recunosc, am intrat în aşa ceva, atras de reclama hamburgerului local, McArabia. Carne de miel, halal, băgată în lipie arabă, şi cu condimente specifice. Cu mîna pe inimă zic că a fost foarte bun.

3. Shaorma marocană – Înainte să ajungem in Marrakech, am crezut sincer că vom da peste tot de shaorma şi de kebap. N-a fost să fie aşa deloc. O singură dată am ochit un local cu shaorma. Am intrat şi am luat una cu carne de miel condimentată local. În Maroc, shaorma este încălzită un pic la o plită încinsă, aşa cum se poate vedea. Evident, fără maioneză!

4. Dulciurile – Asa cum poate bănuiţi, dulciurile din ţările arabe sunt de vis. Deşi par a fi extrem de diverse la aspect, practic, gustul nu variază chiar aşa de mult, gustul de sirop de trandafir fiind omniprezent. În fotografie este un vînzător de astfel de dulciuri din souk. Mierea, susanul, fisticul, dulceaţa de curmale, foietajele înecate în miere, cam acestea sunt ingredientele dulciurilor.

În următoarele episoade, fotografii şi info legate de condimentele marocane, şi cum am avut o masă de peşte şi de fructe de mare de vis în Essaouira, la 180 km vest de Marrakech, pe coasta Oceanului Atlantic.

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


6 comentarii »

 1. aaaaaaaaaahhhhhhhhh………
  that’s all I have to say :))

 2. ca sa nu se interpreteze gresit: a fost o onomatopee reprezentand “dureros de bun”.

  clatitele sunt umplute cu ceva? sunt impaturite acolo pe gratar? ai idee cum se cheama la ei ca sa gasim o reteta?

 3. Clatitle nu le impaturesc pe plita, cum se face in Europa. Ei le fac simple asa, apoi le ung cu unt sau cu miere, si apoi le impaturesc, cind ti le dau.
  Am intrebat cum se cheama si ne-au zis……….”crepe”:))))))))), n-au denumire in araba.

 4. Mah! Unii oameni incearca sa slabeasca! Esti o pacoste!

 5. Stiu, sorry:)).

 6. ‘ai de capu meu! cum arata tot!! nu mai intru noaptea pe blogul tau, ca fac criza de hipoglicemie :))

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>