Home » RETETE, TENTAŢII

Aripioare de pui în vasul de tajine

14 April 2009 RETETE, TENTAŢII 3,293 views Nici un comentariuTrimite pe mail Trimite pe mail

Vasul marocan de tajine pe care l-am adus din Marrakech acum o lună este foarte bun pentru prepararea rapidă şi sănătoasă a mîncărurilor la cuptor. Încă n-am apucat să facem chiar tajine, dar va urma acest lucru în curând.
Aveam nişte aripioare de pui şi aveam chef să fac ceva simplu şi gustos din ele. Zis şi făcut. Le-am dat cu curcuma (condimentul galben de care am vorbit în ultimul episod despre Marrakech), am spart alături doi căţei de usturoi şi le-am băgat în vasul de tajine, la cuptor, la 160/180 de grade, pentru 30-35 de minute.
Pasionaţii de bucătărie şi de gătit ştiu că nu există multe plăceri mai mari decît mîncarea care sfârâie, atunci cînd e gata. Aşa mi s-a umplut stomacul de bucurie cînd am văzut la final cum sfârâiau aripioarele şi uleiul de măsline de lîngă ele…….
Am servit aripioarele alături de salată şi asta a fost o masă de seară. Gustoasă şi simplă. Cred că începe o iubire mare şi sinceră pentru vasul de tajine.

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>