Home » RETETE, TENTAŢII, VIAȚA ÎN DUBLIN

Asian noodles cu pui, legume și condimente la wok

11 August 2008 RETETE, TENTAŢII, VIAȚA ÎN DUBLIN 32,787 views 13 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Inspirați de Jocurile Olimpice din Beijing, am făcut astăzi o specialitate asiatică, pe care o pregăteam de ceva vreme: asian noodles cu piept de pui și legume trase în wok, cu sos de soia și alte condimente (în principal ginger și chili).
Se poate face ușor acasă, nouă ne-a luat 20 de minute din momentul zero (desfacerea ambalajului de la noodles și spălarea legumelor, tăierea cărnii) pînă cînd ne-am așezat să mîncăm.
Am folosit ardei gras, morcovi și ceapă și, la final, o căpățînă de usturoi mărunțită.
CLICK PENTRU MĂRIREA POZELOR.
Pasul 1: puneți wok-ul la încălzit, cu ceva ulei, la foc mare.
Pasul 2: puneți la făcut pieptul de pui mărunțit.
Pasul 3: într-un vas cu apă fierbinte, puneți noodleșii să stea cîteva minute (nu mai puneți vasul pe foc, ci doar lăsați cîteva minute noodleșii în apă).
Pasul 4: aruncați peste puiul aproape făcut legumele tăiate pe lungime, lăsați focul mare. Amestecați 7-8 minute. Presărați după dorința sos de soia și condimente.
Pasul 5: puneți noodleșii peste conținut și amestecați cu două linguri, încă 3-4 minute. Gustați și mai puneți, după propriul gust, condimente sau soia.
Poftă bună. Vă iese 100%, fără probleme. Și nu uitați să băgați la frigider o sticlă de vin alb, cu vreo două ore înainte, un sauvignon blanc sau chardonnay, cel mai bine:).
——————————————————————
Mențiuni: normal ar fi să marinați înainte carnea, cam o oră; noodless trebuie să luați din cele mai subțiri, sînt mai multe categorii, noi am avut una intermediară; în Dublin noi găsim noodles peste tot€, în București țin minte că se găseau în supermarketuri gen MImage.

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


13 comentarii »

  1. arata bine 🙂

  2. Asa…si daca nu avem WOK? :-)))
    Glumesc… Imi vine sa plang cand vad cum arata

  3. Cand ma intorc de la Beijing, o sa vedeti ca mancarea asta asiatica pe care o halim noi in Europa, n-are nicio legatura cu bucataria chinezeasca autentica. Sper sa fac o cronica frumoasa pe acest blog.

  4. Eu sper sa trimiti naibii mai repede macar o poza-doua, ca nu mai avem rabdare pin veniti voi de-acolo.

  5. DA DA DA DA!!!!!!!!

  6. Am salivat instant cand am vazut reteta, drept urmare m-am dus la Mega Image si am luat ce trebuie. Tocmai ne-am ridicat de la masa si a fost excelenta!!! Multumim pt reteta simpla si delicioasa

  7. Ma bucur, sa va fie de bine!

  8. simplu de facut, voi incerca si eu. o intrebare, taitetii sunt din faina de orez, nu?

  9. Astia, da. Deobicei asa sint, dar se mai fac si din alte cereale, ca orzul sau hameiul.

  10. Ai incercat sa pui la calit pentru 1 minut 1-2 catei de usturoi si apoi sa ii scoti inainte sa pui puiul? Ii confera o aroma aparte puiului.

  11. Super reteta! Azi am pregatit-o si eu…Vreau sa va spun ca a iesit senzational… Un gust dulceag si in acelasi timp picant…Super…O sa incep sa pregatesc si din celelalte sa vedem daca mi-or iesi….Good job here!

  12. Ma bucur ca ti-au iesit ok. Toate bune!

  13. Foarte interesant website-ul tau

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>