Home » REPORTAJ DUBLIN, REPORTAJ FOODBLOG

REPORTAJ DUBLIN (IV): MASA DE LA JOHNNIE FOX’S PUB

10 January 2008 REPORTAJ DUBLIN, REPORTAJ FOODBLOG 5,058 views 7 ComentariiTrimite pe mail Trimite pe mail

Astazi, reportajul numarul 4 din Dublin, de la unul dintre cele mai renumite puburi din capitala Irlandei si, cu siguranta, pubul aflat la cea mai mare altitudine in aceasta tara: JOHNNIE FOX’S PUB (dateaza din 1798!).
Se afla pe unul dintre dealurile de linga Dublin, se ajunge in 15-20 de minute cu masina din oras.
E un loc frecventat si de presedinti de tari sau de alte vedete, tocmai gratie asezarii si faimei sale. Decorul ar putea parea extrem de incarcat, cu sute de tablouri, rame, poze, luminari, etc, etc, etc, insa va asigura ca daca va aflati acolo veti lua aceste lucruri ca pe ceva minunat. Exista si semineuri cu foc adevarat.

Meniul are foarte multe preparate din peste (si ar fi si pacat sa nu aiba: in Irlanda se gaseste somon proaspat, iar fructele de mare, la fel de proaspete, sint si ele nelipsite), dar mai scapa pe linga si alte animale:)).
Starterele:
pate de somon afumat (7,95 euro portia), scoici in sos de unt si usturoi – senzationale, dar usor gretoase (eu am luat – 10 euro), picioare de broasca (11,95 – se inecau in sosul de unt!).

Felurile principale:
jumatate de rata in sos de sampanie si de struguri, cu garnitura de legume (aici am fost eu – 19,95 euro), creveti in sos de unt si verdeata (21,95 euro), peste spada (21.95 euro) si crap de mare (18,50 euro – portia acea imensa).

Cam asta a fost masa: 137 euro pentru 4 persoane, cu bautura cu tot. Locul insa merita din plin, pentru farmecul deosebit si istoria in sine. Trebuie facuta rezervare inainte.
Asta a fost! Inca o incursiune culinara inedita facuta in numele pasiunii pentru gastronomie!

Acest website are si o PAGINA DE FACEBOOK (click aici pentru "Like") in care vei intalni mult mai multe informatii decat cele publicate aici: postari aproape zilnice, poze din bucataria mea, de la locul meu de munca, precum si concursuri sau informatii utile.


7 comentarii »

  1. pestele si fructele de mare atara delicios. picioare de broasca nu as fi putut sa mananc, pentru ca imi plac broscutele ca si animale. pretul este chiar bun pentru 4 persoane, mai ales intr`un local asa faimos cum ai spus tu.

  2. Prima oara am mancat picioare de broasca pe la 4 ani. Si-acum imi aduc aminte ziua aia, cand am ramas in bucatarie numai eu cu tata, mama si bunica-mea nici n-au vrut sa vada asa ceva. Ulterior, mama a si aruncat tigaia in care tata a prajit picioarele de broasca. Cert e ca au fost f gustoase, fapt ce m-a facut sa repet istoria prin 1992 (aveam 25 de ani atunci), la o escapada impreuna cu colegii de facultate in delta. Atunci am prins noi broastele si le-am prajit picioarele. Evident si atunci au fost unii care au refuzat sa mai manance ceva gatit in acea tigaie 🙂
    Insa daca nu ati incercat niciodata, nu va repeziti sa negati ideea, broastele chiar sunt o delicatesa.

  3. Bune, intr-adevar. Eu am fost cu picioarele de broasca, treaba care a oripilat-o teribil pe Laura..:))
    Si inca picioarele de broasca mi se par o nimica toata fata de alte “delicatese” pe care n-as avea o problema sa le incerc. LOL

  4. dora
    sper ca nu te inspira prea tare tipul ala de pe travel&living. Acolo chiar am vazut mancandu-se cele mai mari “nenorociri” din lume 🙂

  5. Ah, ce invidios sunt. Îmi curge din gură pe tastatură :))
    Trebuie să ajung şi eu în Dublin, neapărat 😀
    Preţurile sunt destul de ok, că doar nu suntem în România…

  6. Am vizitat si eu pubul acesta:) N-am mancat in el…doar am savurat o bautura 🙂 Foarte frumos, intr-adevar 🙂

  7. […] cu Johnnie Fox Pub – pe care l-am vizitat de mai multe ori in anii astia (vezi in 2008 AICI sau in 2010 […]

Mi-ar face plăcere să comentezi articolul.

Te poți și abona la comentarii prin RSS.

Poți folosi următoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>